Automobili

Bugatti Chiron na klupi: da li je zaista 1.500 KS?

Mi smo već videli Bugattijem proći na test klupi, a posebno na EB110 i na Veiron . Ali ovo je prvi put da možemo da vidimo moćnog Chirona na ispitnoj klupi. Naravno, Bugatti je to verovatno uradio u kući, ali po prvi put ćemo moći da vidimo model na snimanom testnom stolu. I ispostavilo se da postoji razlog zašto se niko nije usudio da stavi Chiron na test…

Celokupna baza Chiron-a zaštićena je platformom iz jednog dela koja je morala da se ukloni pre ispitnog stola. Ekipa Cannonball Garage je morala da skine zaštitu kako bi automobil postavila na klupu. Štaviše, Chiron je jedva ušao u dino i tim je sve radio „veoma polako i pažljivo, više nego inače” .
„Ono što smo pronašli je možda najveći jednodelni lančanik na svetu ispod ovog automobila“, rekao je vlasnik Cannonball Garage Arne Toman za The Drive .

Pa koji su brojevi? Chiron je registrovao 1.369 konjskih snaga (1.007 kilovata) na točkovima i 1.577 njutn-metara obrtnog momenta na točkovima, dostupnih pri 6.620 o/min i 5.060 o/min, respektivno. Uzimajući u obzir prosečan gubitak od 15% u pogonskoj liniji, to znači da motor isporučuje oko 1.570 KS (1.157 kV) i 1.813 Nm obrtnog momenta.

Tim Cannonball Garage objašnjava da su ovi rezultati dobijeni sa vozilom u pogonu na gorivo od 93 oktana. Oni su proizveli “tu snagu sa takvom gracioznošću, tiho i bez problema”. , dokazujući da je to “jedan od najneverovatnijih automobila ikada proizvedeno “.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close