Automobili

Ovaj ludi Bugatti Chiron inspirisan je legendarnim Tipe 57

Bugatti Tipe 57 SC Atlantic i Chiron Super Sport su dve ikone svog vremena i predmet žudnje kolekcionara širom sveta.

Ujedinjujući ova dva modela je Super Sport 57 One of One , jedinstveni model Chiron-a koji je kreirala divizija Sur Mesure koji je inspirisan besmrtnim Bugatijem iz 1930-ih i koji je predodređen da postane buduća kraljica Concorsi ‘Elegance’ .

Aerodinamika i dizajn se susreću
Dizajn ovog Chiron Super Sporta počeo je od primera Tipe 57 SC Atlantic izloženog u Mullin Automotive Museum u Oknardu. Srebrno plava nijansa je uzorkovana direktno sa Bugatti, dok mnogi drugi detalji odaju moderan omaž originalnom automobilu.

Najbolji video snimci:

Tako Chiron Super Sport ima petokrake točkove sa hromiranim i plavim detaljima, dok donji deo zadnjeg krila ima ručno nacrtanu siluetu Atlantika, završenu slovima „57“ i „One of One“. Rešetka kombinuje aerodinamičke potrebe francuskog hiperautomobila sa retro dizajnom, sa novom rešetkom sa sjajnim vertikalnim linijama i većim centralnim delom.

Bezvremenski enterijer
U unutrašnjosti, kupac je odabrao „Gaucho“ kožu , bezvremensku boju koja dodatno naglašava spoljašnji dizajn. Unutrašnji detalji uključuju ručno prošivenu siluetu Atlantika u „Lightning Blue“ na panelima vrata i centralnu konzolu sa prilagođenim umetkom koji glasi „57 One of One“.

Na naslonima za glavu izvezena je kultna skulptura slona koji pleše Rembranta Bugatija, dok se na pragovima na vratima nalaze potpisi Rembranta i Jean Bugattija (potonji je bio “otac” Atlantika).

Nemoguće je znati cenu ovih prilagođavanja , ali smo sigurni da one nisu predstavljale veliki problem za kupca Bugattija , koji je već uvezao ovaj primer u svoju rezidenciju u zapadnim Sjedinjenim Državama.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close