Automobili

Fiat Titano, debi u Južnoj Americi i Africi

Fiat najavljuje lansiranje novog pikapa Titano, koji se nalazi na vrhu globalne palete višenamenskih vozila i koji će uskoro započeti svoju komercijalnu karijeru u Južnoj Americi i Africi.

Robusnost, svestranost, terenske sposobnosti i vrhunski tehnološki nivo su karakteristike na koje se Fiat oslanja da bi uspostavio novu referencu iu ovom segmentu prenatrpanog sektora kutija.

U potrazi za vođstvom
Titan, koji je dobio ime po božanstvima grčke mitologije sa namerom da izrazi snagu i veličinu. Fijat nije zvanično objavio tehničke detalje, ali kaže da će imati diferenciran asortiman motora u zavisnosti od tržišta, dok će se proizvodnja odvijati u fabrici Nordek, u Urugvaju.

Ipak, debi u Africi počeće sa Alžirom, gde će se model fokusirati pre svega na ekonomičnost upotrebe i efikasnost goriva, a ovde je već počela pretprodaja za 1.9 turbodizel motor od 150 KS i oko 350 Nm obrtnog momenta, što je isto nudi Peugeot Landtrek, model iz kojeg je nastao Titano i koji je zauzvrat baziran na modelu kineske proizvodnje, Changan K70.

U Južnoj Americi , međutim, mostobran će biti brazilsko tržište, gde će Titano obogatiti vodeći asortiman na tržištu kojim već dominiraju Strada i Toro . Ovde bi, međutim, trebalo da bude opremljen snažnijim motorom, 2.2 turbodizel sa 200 KS sa manuelnim ili automatskim menjačem i 4k4 vuču kao standard. Da bi se „napravilo mesta za njega“, trebalo bi smanjiti opseg samog Bika. Cena bi trebalo da bude oko 240.000 reala, što je oko 45.000 evra.

Prema napomeni za štampu, „Fiat Titano redefiniše iskustvo vožnje prilagođavajući ga individualnim preferencijama , obezbeđujući prefinjenost, ali i odlične terenske sposobnosti za lako navigaciju po neravnom terenu. NJegov robustan i sofisticiran dizajn je u skladu sa reputacijom brenda u smislu stila i izdržljivosti“.

Eksterijer Titana karakteriše robustan profil, svedočanstvo njegove izdržljivosti i snage. Pozadi se nalazi ikonski „Titano“ amblem, koji simbolizuje svu snagu usklađenu sa ovom važnom inovacijom u Fiat asortimanu. Pored svog upečatljivog izgleda, posebna pažnja je posvećena tome da Titan bude spreman za različite uslove vožnje , kao svestrani pratilac na svakom putu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close