Automobili

Evo nove kolone Ioniti: zove se HIC400 i na italijanskom je jeziku

Ioniti je počeo kao kompanija koja je izgradila javnu mrežu za punjenje velike snage. Danas, u potpunosti u skladu sa svojom misijom, postavlja novi tip stuba, nazvan HIC400 , koji proizvodi italijanski Alpitronic .

Prvi primerci nove kolone pušteni su u rad na stanici za punjenje u Merklingenu, nemačkom gradu koji se nalazi u blizini Ulma. Da vidimo kako se to radi.

Dva punjača od po 200 kV
Alpitronic HIC400 stanica za punjenje ima dve tačke za punjenje sa CCS Combo 2 konektorom i 200 kV snage za svaku tačku. Kolona je tipa „sve u jednom“ i ne zahteva spoljnu kontrolnu tablu. Ovo u velikoj meri pojednostavljuje i ubrzava njegovu instalaciju na postojećim Ioniti stanicama.

„Imamo ambiciozne planove proširenja duž nemačkih i evropskih autoputeva i glavnih putnih pravaca – rekao je Christoph Strecker, državni menadžer za Nemačku, Austriju i nemačku Švajcarsku u kompaniji Ioniti povodom puštanja u rad prvih HIC400 stanica za punjenje –. Takođe nam je zadovoljstvo radeći to tačno na vreme za period putovanja na kraju godine.”

Takođe u Italiji od 2024
Jonost raste i u Italiji. U našoj zemlji su poslednjih nedelja aktivirane stanice Bari , Čivitanova Marke i Bolonja Ovest , dok se do kraja godine očekuju još dva aktiviranja.

Među različitim projektima koji se tiču Belpaese-a je i realizacija stanice Ioniti Brennero koja će imati 18 stanica za punjenje tipa Halo (jedinih do sada prisutnih u našoj zemlji) sa snagom punjenja od 350 kV .

Međutim, od 2024. godine nove italijanske stanice za punjenje Ioniti biće sastavljene od oba Halo punjača sa jednim konektorom i snage do 350 kV, i Alpitronic HIC400 sa duplim konektorom, nominalne snage 400 kV, raspoređenih u 200 kV preko jedan konektor.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close