Automobili

Ovaj Audi 80 ima dobro skrivenu tajnu … 610 KS ispod haube!

Ako pomislite na Audi 80, posebno na B4 – poslednju generaciju pre dolaska njegovog direktnog potomka, A4 – verovatno odmah pomislite na RS2 , opaki karavan od 315 KS, pre svega. RS modele koji su usledili tokom godina. Porodični automobil koji je dobro sakrio svoju igru, zasnovan na pouzdanom modelu ali svakako ne sportski u osnovi!

Ali vreme i – zdravo – ludilo entuzijasta mogu učiniti čuda i dati prosečnom automobilu iz Ingolštata nešto što nikada nije imao od 1972. do 1995.: beskrajnu snagu. Ovo je slučaj sa ovim veoma posebnim Audijem 80 iz 1983. (B2) koji otkrivate u video snimku ispod, a čiji klasični kvadratni oblik krije snagu više nego ikada: 610 KS. Da, čak i prevazilazi sadašnji RS 6 !

Ovo spavanje par ekselans je potpisan od strane specijaliste Pavla Classic Car restauracija i otkriva u video na LivingLifeFast Ioutube kanalu. Zasnovan na klasičnom Audiju 80 Quattro, prvobitno je nosio 2,2-litarski 5-cilindarski motor koji proizvodi 136 KS. Tiha limuzina sa pogonom na sve točkove kako bi putovanja bila bezbednija, koja nikada nije ni pomislila da može da postigne nivo snage i izrade superautomobila.

Transformacija se pre svega tiče motora, koji je opet 5-cilindarski 2.2, ali preuzet od S2. Prvobitno razvijajući 230 KS, kasnije je unapređen na 610 KS (sa 710 Nm obrtnog momenta) zahvaljujući teškim modifikacijama, koje su takođe promenile ton glasa. Prenos je iz Audija 200 iz SAD, dok je većina mehaničkih delova još uvek originalna.

Gledajući to, ne biste pomislili da ova Audi limuzina krije toliko snage ispod haube: kozmetičke promene su zaista minimalne, a čak je i unutrašnjost ostala ista kao u prošlosti, sa jednostavnom crnom plastikom u celom, drvenom ručicu menjača, kožna sedišta koja ne kriju istrošenost vremena i instrumentaciju koja izgleda kao da nije menjana.

U videu, srećni kreator ovog preteranog Audija 80 priča priču o svom rođenju, ističući da je odnos težine i snage nemačke limuzine superiorniji od Pagani Zonde , ali ne precizira koja je verzija hiperautomobila iz Sana. Cesario sul Panaro ima na umu. Ali ipak, ko bi to verovao za ovaj Audi 80?

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close