Automobili

Budući BMW X1 imaće pravo na svoju sportsku verziju

Da li će se novi M uskoro pridružiti velikoj sportskoj BMW porodici? Očigledno da. Sudeći po nekim špijunskim fotografijama snimljenim u Nemačkoj, BMW navodno radi na sportskom X1 kako bi kompletirao liniju svog novog modela planiranog za sredinu 2022.

Elementi koji postavljaju neka pitanja
Samo ime već izaziva diskusiju među entuzijastima. Zaista, ovaj sportski X1 ne treba posmatrati kao M model kao takav, već kao neku vrstu „prajmera“ za sportski svet bavarske firme, kao što su M135i, X2 M35i i drugi M235i.

Pa ipak, estetski tretman ovog X1 izgleda sportskiji nego kod njegovih „sestara“. Najistaknutiji detalj na prototipu je nesumnjivo prisustvo četiri izduvne cevi , detalj obično rezervisan za najekstremnije BMW-ove poput M3 i M4 . Prototip takođe nosi veći spojler i nešto drugačiji štit od onih koji su viđeni na drugim mazgama poslednjih meseci. Međutim, prisustvo kamuflaža ne dozvoljava nam da uočimo sve estetske karakteristike.

Najmoćniji X1 ikada?
Ako se ovaj X1 zaista zove “M35i”, možemo očekivati ​​isti motor kao i druge verzije koje su već prisutne u gami BMW-a. Tako će 2,0-litarski četvorocilindrični agregat koji razvija 306 konjskih snaga i 450 Nm obrtnog momenta biti deo njega, a povezan sa xDrive pogonom na sve točkove i osmostepenim automatskim menjačem. Na seriji 1, ovaj pogonski sklop može da smanji od 0 do 100 km/h za 4,8 sekundi i dostigne maksimalnu brzinu elektronski ograničenu na 250 km/h .

Trenutno najmoćnija verzija je xDrive 25e plug-in hibrid od 220 ks. Pored dinamičnijeg M35i, restilizovani X1 će takođe biti dostupan u benzinskim i dizel verzijama sa više konvencionalne snage i, pre svega, u plug-in hibridnoj verziji sa još većim dometom u 100% električnom režimu. BMW takođe radi na 100% električnoj verziji pod nazivom iX1 koja će biti objavljena kasnije.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close