Automobili

Toiota bi razvila dizel i hibridne motore

Ovaj motor bi opremio pomoćna vozila marke i terenska vozila.
Nema sumnje da je elektrifikacija veliko pitanje za proizvođače automobila. Prilagoditi se ili nestati, tako bismo mogli definisati situaciju u kojoj se nalaze proizvođači.

Neki od njih su odlučili da će u bliskoj budućnosti ići 100% električno, drugi radije daju sebi malo više vremena dok je još moguće proizvoditi i prodavati automobile sa toplotnim motorima.

To je slučaj sa Toiotom koja, za razliku od Jaguara na primer, neće preko noći postati 100% električna. Japanski brend radije istražuje alternativna rešenja i nudi čitav niz hibridnih vozila.

Iznenađujuće, Toiota je na svom IouTube kanalu nedavno objavila video koji ističe kako radi dizel motor. Možda zvuči vrlo čudno, ali prema japanskim medijima Toiota planira razvoj elektrificiranog dizel motora . U ovom trenutku ove informacije nisu potvrđene, pa ih ne treba uzimati zdravo za gotovo.

Best Car Veb dalje sugeriše da će ovaj pogonski sklop koristiti isključivo Toiotini pomoćni i terenski modeli. Takav motor bi imao smisla u teškim vozilima koja zahtevaju veliki obrtni moment i veliku količinu goriva za kretanje. Elektrifikacija bi omogućila proveru ekološke kutije ograničavanjem emisije čestica.

Hibridni dizel motori već postoje na tržištu. Posebno mislimo na Mercedes-Benz GLC 300 koji smo testirali pre nekoliko meseci (vidi dole), kao i na Mercedes GLE 350 od i K7 e-tron koji više ne proizvodi Audi . Sigurno je da će Toiotin motor takođe biti punjiv, budućnost će pokazati.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close