Automobili

Ovde je najmanji V8 motor na svetu (i napravljen je od drveta)

To je delo deteta strastvenog za rad sa drvetom i automobilima.
Prvobitna ideja o stvaranju drvenog V8 motora potekla je od litvanskog tinejdžera na IouTube kanalu Generic Voodvorking, koji se od detinjstva strastveno bavio obradom drveta i radoznao je da razume kako predmeti funkcionišu, u emisijama poput „Razbijanje mitova“ i „Kako Napravljeno je “.

Često objavljuje svoje najnovije mehaničke projekte na lancu, od izrade modela automobila do menjača i pogonskih vratila, sve u drvetu, naravno. Nije prvi put da pravi motor , ali sa svojom najnovijom kreacijom zaista je nadmašio samog sebe.

Mali V8
Najmanji V8 na svetu, veličine eksera, izrađen je od breze za cilindre i klipove, hrastovog furnira za protivteže radilice i ražnja za rotirajuće osovine i osovine.

Klipovi su jedini funkcionalni deo motora zbog veoma male veličine sklopa, ali to je i dalje impresivno s obzirom da su svaki od njih samo 3 mm.

Skoro kao pravi motor
Pedantan rad koji je uključivao i redosled pucanja, koji bi po svoj prilici trebalo da koristi ravnu radilicu. Kada se drveni predmet sklopi, mali klipovi motora rotiraju se ručno ili uz pomoć bušilice. Dečak kaže da koristi suva maziva da bi smanjio trenje radilice.

Do sada su automobilski projekti činili većinu sadržaja za generički kanal za obradu drveta, koji trenutno radi na modelu automobila koji uključuje radni (drveni) brzinomer. U prošlosti je izgradio mnogo veći i složeniji V8 motor, sa funkcionalnim distributivnim sistemom i kompresorom koji se sastoji od nekoliko pokretnih delova.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close