Automobili

Podzemna garaža iz snova dostojna Džejmsa Bonda!

Masivni krovni prozor stvara utisak ambijenta.
Kada imate dobru kolekciju automobila , možda će vam trebati lepa vitrina da ih pokažete. Očigledno, potrebno je malo prostora. A ako nemate mnogo zemlje, to može biti problem.

Otuda ovaj novi koncept podzemne garaže koji je dizajnirala UNISM, evropska kompanija koja kombinuje arhitekturu i uređenje pejzaža, izgleda da nudi zadivljujući prostor za skladištenje automobila bez ometanja bujnih travnjaka i topiarne umetnosti svetskog visokog društva.

Sa svojim minimalističkim stilom i industrijskom estetikom, koncept izgleda savršen za Jamesa Bonda , ili jednog od “zlikovaca”, koji želi da se povuče na britansko selo sa svojom flotom modela Aston Martina . “Podzemni salon automobila” odlikuje se zaobljenim dizajnom nalik na humku koji napušta oštre ivice za tekuće linije u garaži. Čak je i stepenište koje vodi do garaže zaobljeno, naglašeno svetlima u stepenicama. Rampa za pristup garaži obavija nosač, minimizirajući područje iskopavanja.

Galerija: UNISM Podzemna garaža
UNISM podzemni salon automobila
14 Slike
Jedan od vrhunaca garaže je krovni prozor širok tri metra koji se stapa sa organskim oblikom i parametarskim dizajnom prostorije. Postavljen je na vrhu humke, probija zemlju i okružen je zelenilom. U maketama, krovni prozor daje garaži filmski osećaj sa blagim kontrastima i tamnim osvetljenjem. UNISM tvrdi da garaži daje “sumračni sjaj” koji “poboljšava iskustvo posetilaca”.

Garaža može da primi do osam vozila, sa centralnim okretnikom koje im pomaže da pravilno parkiraju. Dizajn čak uključuje integrisani sistem za izvlačenje izduvnih gasova koji se može priključiti na izduvnu cev automobila, dok staklena vrata odvajaju podzemnu jazbinu od spolja.

Ovo je trenutno samo koncept, ali onaj koji naglašava pejzaž i zelenilo, a ne garažu ogromne veličine pored vaše kuće. Veb stranica sadrži nekoliko interaktivnih modula koji ističu kako je projekat osmišljen. Možete ga pogledati klikom na donju vezu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close