Automobili

Lekus je radio na luksuznijoj verziji Toiote GR 86

Ovaj model mogao bi da dobije ime Lekus UC i ima pravo na hibridni motor.
Tojota GR 86 , koji zamenjuje čuvenu GT 86 u opsegu, predstavljen je pre nekoliko meseci. Kao i GT 86, razvijen je zajedno sa Subaru -om, čime je rođena nova generacija BRZ -a . Ova dva automobila su gotovo slična u svakom pogledu, ali za ovu novu generaciju ovoj maloj porodici mogao bi se dodati i treći model , jer bi Lekus bio veoma zainteresovan za njega.

Vrhunska kompanija Toiotine grupe čak je već pronašla ime za svoj budući mali kupe, naime Lekus UC (za Urban Coupe). Prema američkom časopisu Car and Driver , Lekus radi na elektrificiranoj verziji ovog modela koja bi na naše puteve trebala da se spusti do 2023. Sve u svemu, Lekus UC bi trebao zadržati stil i platformu dvojca GR 86 / BRZ, ali sa promena veličine ispod haube.

Zaista, sistem hibridizacije mogao bi se povezati sa 2,4-litarskim ravnim četvorocilindričnim motorom sa atmosferskim usisavanjem, koji već oprema dva mala japanska sportska automobila. Automatski menjač bi trebao biti tu. Zahvaljujući ovom hibridnom sistemu, snaga bi mogla premašiti 230 konjskih snaga . Sa više konja ispod haube, ali i većom težinom, Lekus UC ne bi trebalo da igra u kategoriji malih sportova, već u onima sa malim premijum GT -ovima, pomalo poput Audija TT.

Ako su Toiota GR 86 i Subaru BRZ identični, čak i iznutra, trebalo bi da bude malo drugačije za Lekus UC, jer će zadovoljiti kupce koji traže vrhunsko vozilo. Tako bi kožna sedišta, kontrolna tabla sa kvalitetnijim materijalima ili potpuniji infotainment sistem trebalo da budu deo igre.

Ako bi Tojotu GR 86 trebalo zameniti za ček od oko 35.000 evra kod nas, Lekus UC će postaviti letvicu malo više i sigurno će se približiti 50.000 evra. Ipak, politika asortimana japanske firme ide protiv politike drugih proizvođača, posebno nemačkih premija. Mercedes nikada nije obnovio svoj SLC, dok je Audi TT u posljednjim godinama na tržištu i ne treba ga mijenjati. BMV -ov Z4 bi trebao krenuti stopama TT -a i nema zamjenu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close