Automobili

Fiat pokazuje mali terenac i omogućava glasanje o imenu

Na izbor su tri različita imena
Fiat je punto ukinuo pre nekoliko godina. Iako mali automobil još uvek nije zamenjen u Evropi, novi mali hečbek sedan pojavio se na tržištu Južne Amerike 2017. godine, koji se prodaje kao Argo . Mini sedan Cronos usledio je 2018. godine, a sada na scenu stupa krosover. Model B-segmenta ranije poznat kao Project 363 zvanično je predstavljen u Brazilu.

Automobil se i dalje jednostavno naziva „SuvFiat“, ali lokalni ljubitelji Fiata mogu da glasaju o budućem imenu na https: //suv.fiat.com.br/ . Ali postoje samo tri opcije: Tuo, Domo i Pulse. Ime koje će prikupiti najviše glasova u narednim danima pojaviće se kao plaketa na novom crossover-u kompanije B, kada se lansira u Brazilu u septembru.

Zanimljivo je da Fiat kaže da krosover radi na novoj platformi nazvanoj „MLA“, a ne na MP1 šasiji Arga i Cronosa. Nejasno je koliko su ove dve arhitekture povezane, ali kompanija kaže da MLA (ne, ne Jaguar Land Rovers MLA) donosi više performansi, robusnost i udobnost. Takođe povećava sigurnost i uvodi mehaničke komponente koje se ne dele sa ostalim postojećim proizvodima.

Kapsule – reklama
Nova Toiota Iaris Hibrid – savršena za grad.

Više o novoj Toiota Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik
Naše kolege iz Motor1.com Brazil očekuju super- napunjeni 1,0-litarski trocilindar za mali krosover, koji je zasnovan na 1,0-Firefli motoru Argo. Trebalo bi da bude reda veličine 125 ks i obrtnog momenta od skoro 200 njuton metara, koji se prenosi putem šestostepenog automatskog menjača. Manje verzije će biti zadovoljne 1,3-litarskim atmosferskim motorom sa 109 ks i 139 Nm snage, koji se na put dovodi putem CVT menjača.

Stajling je zasnovan na Argu i Cronosu, ali sa nešto robusnijim naglascima koji odgovaraju crossover karakteru vozila. Iskreno bismo mogli i bez veštačkih izduvnih cevi koje nažalost postaju norma uobičajenih automobila bez performansi, ali ostatak spoljašnjosti dobar je podvig Fijatovog dizajnerskog tima.

Ovde prikazana verzija je vodeća sa kontrastnim crnim krovom i dvobojnim aluminijumskim felnama, a da ne pominjemo LED sa punim LED svetlima i hromiranom trakom koja prolazi celom širinom prednjeg dela. Unutrašnjost još uvek nije otkrivena i biće zanimljivo videti kako će Fiat razlikovati mali SUV od rođaka hečbeka i limuzine.

Zvanična premijera treba da se održi u narednim mesecima. Očekujemo da će još bezimeni crossover ostati čisto latinoamerička stvar.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close