Automobili

Električni automobil od 800 evra je hit u Sjedinjenim Državama

Čang, Li je verovatno nije potpuno nepoznat električnih ljubiteljima automobila. Proizveden u Kini od strane istoimene kompanije, radi se o malom četvorociklu koji nije baš lep, na baterije, na prodaji na Alibabi po ceni od oko 800 evra. Ili cena vrhunskog pametnog telefona.

Cifra koja ga čini najjeftinijim električnim automobilom na svetu. A evo i kineskog superkompakta da osvoji svet: upravo je zvanično sleteo u Sjedinjene Države, gde ga je testirao Electrek .

Daleko od Tesle
„Uzbuđujući i sladak“ su dva prideva koja opisuju Čang Lija. Ako njegova veoma niska cena ostane jedna od njenih prednosti, neizbežno malo pati od cene uvoza i legalizacije u Sjedinjenim Državama. Ali, po svemu sudeći, ništa nepodnošljivo za one koji su ovaj estetski nezgodan mali predmet već učinili svojim novim omiljenim predmetom.

Nakon što su se malo našalili na račun jeftine plastične kontrolne table i nalepnica umesto svetala za maglu, testeri su istraživali unutrašnjost: „Nepotrebno je reći da nećete naći ekspertizu visoke tehnologije ili softvera. Navikli smo na to kod drugih proizvođača automobila. Čang Li je staromodan mali auto, ali ima određenu privlačnost.

U Americi, slučajno
Govoreći o šali, Electrek tvrdi da je ideja o dovođenju super jeftinog kineskog automobila u Ameriku zvanično nastala kao igra Electric Import Motors (EIM), kompanija koja je tek slučajno ušla u posao. , kada su njeni kreatori pročitali članak o ovom automobilu, opisujući ga kao najjeftiniji električni automobil na svetu, odveo je ovaj automobil preko okeana. Zato su odlučili da svoje znanje o isporuci iskoriste za prodaju Čang Lija u Sjedinjenim Državama.

Međutim, ono što počinje šalom daleko je od toga da bude jedno na kraju: EIM je već napravio nekoliko prodaja, a već se gomilaju rezervacije za narednih šest mjeseci. Tajna ovog uspeha? Ne cena, koja je porasla zbog troškova uvoza u Sjedinjene Države, već ultrakompaktne dimenzije i pre svega radoznala aura koja se stvorila oko ovog proizvoda.

“Kul” objekat
Chang Li je dostupan u putničkoj verziji, nazvanoj Grunt, a u komercijalnoj verziji, Pak Iak. Troškovi ? Odnosno 6.500 dolara i 8.500 dolara (5.588 evra i 7.300 evra po trenutnom kursu). Cena koja na kraju nije zanemarljiva s obzirom na ono što ovo vozilo nudi. Ali mali električni automobil postaje „kul“ objekat preko Atlantika, a mnogim kupcima i to je dovoljno da pukne!

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close