Automobili

Ne, Bentleyi nisu preteški za drift

Svako ko voli da se prepusti radostima skijanja, šta god da je, zna da postoje dva osnovna pravila: potreban vam je pogon i, ako je moguće, prilično ograničena težina za upravljivost . Nepotrebno je stoga reći da automobil koji ima 2300 kilograma na vagi i sa pogonom na sve točkove nije nužno idealan objekt.

Netačno. Barem prema Bentleiju . A britanska firma je odlučila da to dokaže video snimkom snimljenim u napuštenoj vazdušnoj bazi NATO-a na Siciliji, gde je pilot Continental GT Speed ​​rukovao, prilika da istakne dinamičke kvalitete „automobila koji je na baza, pre svega je namenjena malo sportskoj vožnji.

Video, dostupan iznad, ima vrlo jednostavan naslov: “Continental Drift”. Ova inscenacija ima za cilj da istakne dinamičke kvalitete Continental GT Speed , i to ne samo u smislu brzine i ubrzanja, pošto je proizvođač Crewea više voleo da istakne neslućene mogućnosti svog GT kupea .

Ipak, nije baš novo da automobil opremljen pogonom na sva četiri točka može da preupravlja, o čemu svedoče automobili koji su ušli u Grupu B 1980-ih.

Ono što je više iznenađujuće je da luksuzni automobil, a samim tim i ne mora da bude lak automobil, može da bude tako zabavan za vožnju i da bude tako upravljiv, a karakteristike su prilično neočekivane kada se uzme u obzir da su ovi modeli uglavnom razvijeni za putnike na zadnjim sedištima. To je takođe dobar način da se suprotstavi onima koji tvrde da „savremeni automobili više nisu zabavni kao što su nekada bili“ .

Za zapisnik, baza na kojoj se odvija snimanje je poznata kao “Comiso”. Osnovana je 1936. godine, pre nego što je ponovo izgrađena 1980-ih da postane najveća vazdušna baza NATO-a u južnoj Evropi. Tamo je držano do 112 krstarećih raketa zemlja-vazduh, svaka sa nuklearnom bojevom glavom. Baza je potom napuštena krajem 1990-ih.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close