Automobili

Drag trka između tri limuzine opremljene V12

Drag trka je često prilika da se istakne luda moć određenih superautomobila.

Ali u video snimku koji nas danas zanima, sasvim je suprotno, čak i ako dotične modele pokreću veliki i moćni V12.

Neprirodna vežba
U pitanju su tri luksuzne limuzine koje su opuštenije tempom senatora nego što se voze punom brzinom na uskim prolaznim putevima. Ipak, radi optimalnog užitka u vožnji, ovi automobili su opremljeni veoma velikim motorima i, uprkos svojoj pahidermičkoj masi, imaju relativno zanimljive performanse.

U svakom slučaju, ovo je ono što je Jutjub kanal Throttle House želeo da istakne, koji je organizovao trku između Toiote Centuri, Rolls-Roice Phantoma i Maibacha 57S. Sva tri automobila su opremljena V12 i svi imaju pogon na zadnje točkove. Jedina razlika je bila cena, jer je Tojota Centuri koštala manje od trećine cene Maibacha i manje od petine cene Rolls-Roicea .

Nije iznenađujuće, pobeđuje najmoćniji
Toiota Centuri razvija 280 KS i 461 Nm obrtnog momenta zahvaljujući svom 5,0-litarskom V12, a težak je oko 2050 kg. Rolls-Roice Phantom ima 459 KS i 720 Nm obrtnog momenta zahvaljujući V12 motoru od 6,75 litara. Teška je 2530 kg. Konačno, Maibach 57S razvija 612 KS i 1001 Nm obrtnog momenta preko tvin-turbo 6,0-litarskog V12. To je najteži model od tri sa 2744 kg prikazanih na vagi.

U trci, Toiota Centuri je iznenađujuće nadmašila Maibach i Rolls-Roice, ali se to vođstvo brzo završilo. Nekoliko sekundi kasnije, Rols-Rojs je vratio prednost nad Japancima i Majbah je odleteo. Na kraju je pobedio 57S, zatim Phantom na drugom mestu, a zatim Centuri koji je zauzeo pozadinu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close