Automobili

Imate li 10 miliona da potrošite? Evo 5 automobila za vas

Svake godine u avgustu, Pebble Beach Concours d’Elegance privlači najbogatije kolekcionare iz celog sveta, a rezultirajuća aukcija koju organizuje RM Sothebi’s je san mnogih.

Izdanje za 2022. svakako neće biti izuzetak od pravila, a među veličanstvenim klasičnim automobilima koji se prodaju na aukciji u Kaliforniji, neki zaslužuju posebnu pažnju. Automobili prikazani u nastavku imaju procenjenu vrednost od najmanje 10 miliona dolara (9,8 miliona evra).

Hispano-Suiza H6C ‘Tulipvood’ Torpedo (1924)
8-12 miliona dolara
Galerija: Hispano-Suiza H6C “Tulipvood” Torpedo od Nieuport-Astra
Foto – Hispano-Suiza H6C Torpedo “Tulipvood” od Nieuport-Astra
11 Slike
Koja je najpoznatija Hispano-Suiza? Hispano-Suiza H6C Tulipvood Torpedo iz Nieuport-Astra. Pod komandom Andre Duboneta, francuskog avijatičara, sportiste, trkačkog pilota i pronalazača, takmičila se na Targa Florio i Coppa Florio 1924., završivši ukupno šesto, odnosno peto.

NJegovo svetlo telo od mahagonija čini ga pravim remek-delom izrade. Skoro jedan vek bio je deo poznatih privatnih kolekcija, a bio je i predmet umetničkih dela.

Mercedes-Benz 540K Special Roadster (1937)
9-12 miliona dolara
Galerija: Mercedes-Benz 540 K Special Roadster od Sindelfingena
Fotografija – Mercedes-Benz 540 K Special Roadster iz Sindelfingena
12 Slike
Mercedes-Benz 540 K Special Roadster od Sindelfingena: Ovo su entuzijasti automobila o kojima razmišljaju kada sanjaju o kultnom 540 K Special Roadsteru. Ima velike, blistave, suptilno nazubljene brane, zadnja zakrivljena vrata i krovni otvor uvučen u zadnji deo. Ovo je izuzetan model rođen tridesetih godina prošlog veka, a kada znate da su na svetu ostala samo tri originalna primerka, cena može izgledati opravdana.

Istorija ovog primerka je posebno duga. Da to brzo sumiramo, znajte da je pripadao kralju Avganistana 1937. godine i da je nakon dugog putovanja od Pariza do Londona stigao u Sjedinjene Države 1950-ih godina. NJeno stanje očuvanosti je apsolutno izuzetno.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close