Automobili

Zamena gume na automobilu u pokretu je moguća!

Zamena guma se ne dešava često. Srećom. Ali ima onih koji su od toga napravili pravu umetnost, pokušavajući da promene ceo točak čak i kada je auto u pokretu…

Prethodni rekord je oboren potpunom zamenom guma za samo 1 minut, 17 sekundi i 64 hiljaditinke, na BMV – u koji je bio uključen u balansiranje. Protagonisti su bila dva italijanska kaskadera, koji su odlično odgovorili na izazov!

Brzo i bezbolno
LJubitelji motosporta oduvek su znali da brza zamena guma često može da utiče na vreme na stazi. Zamena gume „u hodu” je pravi posao, kome sportski mehaničari dobijaju pristup posle višegodišnje prakse.

Dvojica kaskadera, Đanluka Folko i Manuel Zoldan, dosta su trenirali pre nego što su pokušali da snime rekord, sa događajima koji su njihove veštine stavili na test. Ono što je zadatak dodatno otežalo je položaj ovog BMV-a E46 pripremljenog za drift , kojeg je Zoldan stručno balansirao na dva točka.

Ovaj rekord je uvršten u Ginisovu knjigu rekorda i po svim aspektima uvršten u godišnjak za 2022. Pobedio je prethodni, koji je 2010. postavio najpoznatiji svetski kaskader Teri Grant, za 3 minuta i 10 sekundi.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close