Automobili

BMV serije 4 Gran Coupe (2021) – Sa dva dodatna vrata

Nakon Kupea, BMV predstavlja Gran Coupe serije 4 koji će se na tržište naći sledećeg novembra.
Nakon Coupe-a serije 4 i Cabriolet-a, nemački proizvođač lansira Gran Coupe verziju. Strogo govoreći, ovo nije prva serija 4 sa četiri vrata ove generacije jer je nekoliko nedelja ranije brend podigao veo na i4 koji ima istu siluetu.

Kao i kod prethodne generacije, Gran Coupe serije 4 daje ponos mestu na brodu. Vozač i njegovi putnici tamo će se osećati prijatnije zahvaljujući izdašnijem zadnjem odeljku uprkos oštrijoj liniji krova od tradicionalne limuzine.

Prostranije, ali ne i veće
Koliko god iznenađujuće izgledalo, Gran Coupe serije 4 ima (gotovo) iste vrednosti u dužini i širini kao Coupe Series 4 . Zapravo, sa 4,78 metara dužine i 1,85 metara širine , ove dve verzije imaju istu veličinu. To je reklo, Gran kupe je viši za 6 cm i visok 1,44 m.

BMV serije 4 Gran Coupe nije prostraniji nego na zadnjim sedištima, pa ni u prtljažniku! Proizvođač najavljuje zapreminu prtljažnika u rasponu od 470 do 1290 litara, što je 30 litara bolje od verzije Coupe.

Istezani kupe serije 4
Što se tiče dizajna, Gran Coupe serije 4 ne razlikuje se od BMV-a i4 koji smo ranije opisali. Termalna i električna imaju isto telo, ili gotovo, jer i4, na primer, nema perforiranu rešetku. Sve ostalo je isto, osim prisustva izduvnih kanila na Gran Coupe-u serije 4.

Enterijer koji odiše vrhunskim
Ulaskom u njega otkrivamo BMV Live Cockpit i njegovu najnoviju generaciju operativnog sistema. Sastoji se od 12,3-inčnih instrumenata i 10,25-inčnog ekrana za zabavu. Potonji je taktilni i njime se takođe može upravljati pomoću brojčanika postavljenog na tunel prenosa.

BMV serije 4 Gran Coupe ugrađuje sve moguće i zamislive tehnologije, počev od kamere od 360 °, asistenta za zadržavanje trake, upozorenja na sudar kočenjem u nuždi, adaptivnog tempomata i Amazon Aleka (nepotpuna lista). Automobil je takođe sposoban da prima daljinske ispravke.

M440i od 374 ks koji je na vrhu linije
Ispod haube nalazimo iste motore kao u BMV-u serije 4 Coupe, osim što serija 4 Gran Coupe neće biti lansirana u verziji M4 . Kod benzinaca kupci će moći da izaberu 420i i njegovu snagu od 184 ks. Takođe se mogu odlučiti za 430i i njegovu snagu od 245 ks, ako to i dalje nije dovoljno, M440i i njegov kDrive pogon na sve točkove trebalo bi da ih zadovolje sa svojih 374 ks. Dizel motori nisu zaboravljeni, međutim, sa 420 ds 420d dostupan je sa pogonom na zadnje točkove ili sa kDrive sistemom. Imajte na umu da su sve verzije opremljene 8-stepenim automatskim menjačem.

BMV serije 4 Gran Coupe u prodajna mesta stiže tek sledećeg novembra, a cene još uvek nisu objavljene. Za vašu informaciju, kupe serije 4 počinje u Francuskoj od 46.699,99 evra.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close