Automobili

Za Pagani, električni hiperautomobil ne može da se uradi (još).

Pagani razvija prvi električni hiperautomobil u svojoj istoriji. Kuća je uključena u ovaj projekat od 2018. godine , ali izgleda da neće uskoro biti predstavljen. Razlog? Baterije su i dalje preteške za automobil koji mora imati neviđene performanse.

Ovo je potvrdio Kristofer Pagani, sin Horasija Paganija, osnivača kompanije, tokom intervjua u Velikoj Britaniji. Evo svega što znamo.

Intervju
Sin osnivača kompanije, Kristofer Pagani, intervjuisao je TopGear.com . Tokom razgovora sa britanskim novinarima, on je rekao da trenutna tehnologija baterija još uvek ne dozvoljava ateljeu San Cesario sul Panaro da napravi električni hiperautomobil kakav želi. Razlog je težina.

Menadžer je rekao da kompanija želi da napravi nešto lagano , što je zajednički atribut svih njenih modela, dodajući da je masa koja je uključena “prvi znak pitanja”.

Paganijev „konzervativni“ pristup električnim vozilima ne znači da nije zainteresovan za tehnologiju, s obzirom da je, kako se očekivalo, počeo da je razvija 2018. godine . Izazov stvaranja vozila i nulte emisije veoma je interesantan za kompaniju, koja je željna inovacija u ovoj oblasti kada odluči da se konačno oprosti od fosilnih goriva.

Isto što bi uskoro mogao da uradi i Mercedes-AMG , koji trenutno sarađuje sa kućom isporučujući njene V12 motore i u vezi sa kojim je Pagani otkrio da njih dvojica stalno razgovaraju o tome šta će imati u narednim godinama.

Jedan od aspekata koji bi mogao da odredi budućnost pogonskih agregata kompanije su novi i promenljivi propisi o emisiji izduvnih gasova, iako je tačno da proizvođači automobila hiperautomobila i nišnih proizvoda neće morati da se pridržavaju zabrane proizvodnje i upotrebe motora sa unutrašnjim sagorevanjem koju je nametnuo evropski Union i da će im takođe biti omogućeno da isprobaju rutu eFuels .

Da bismo videli kako će se razvijati proizvodnja hiperautomobila Horacija Paganija, moramo samo da sačekamo narednih nekoliko godina.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close