Automobili

Tesla Roadster SpaceKs vs. najbrži automobili na svetu

Lamborghini, Bugatti, Porsche … Dovoljno je reći da to sve slama.
Ako Tesla Model S Plaid tvrdi da je najbrži automobil ikada proizveden, neće moći dugo da se takmiči sa drugim modelom iz Tesline serije: budućim Roadsterom. Pazite, u zasedi ima mnogo takmičara, poput Lucida i Rimaca . Ali na papiru, budući Tesla Roadster će verovatno naterati sve da se slože.

Tako precizno, da bismo bolje razumeli šta predstavlja pucanj od 0 do 96 km / h (60 mph) za 1,1 sekundu, najjednostavnije je ipak napraviti poređenje. I tačno, vanarama se zabavila praveći ih interaktivno. I evo automobila koji se trpaju za Roadster, posebno u njegovoj verziji SpaceKs Edition:

Iako sledeća generacija Roadstera sigurno neće biti jeftina, nesumnjivo će biti mnogo jeftinija od nekih superautomobila sa kojima se takmiči. Sa „normalnom“ verzijom koja najavljuje brzinu od 0 do 96 km / h za 1,9 sekundi, budući Tesla Roadster već obećava da će biti smešno brz. Kao što je izvršni direktor Tesle Elon Musk rekao za predstojeći Model S Plaid, on je „baš toliko dobar“, i to za 1,99 sekundi, bar od onoga što znamo od sada, mi pišemo ove redove. Možda ćemo saznati više tokom isporuke 10. juna.

Idite na SpaceKs izdanje Roadstera, a Tesla tvrdi da će automobil ubrzati do 100 km / h za samo 1,1 sekundu. Ako pogledamo gornji grafikon, 1,9 sekundi je već izuzetno brzo. Ako Tesla uspe da postigne 1,1 sekundu, vodiće drugi najbrži automobil celu sekundu do 100 km / h.

Vanarama je kreirao ovu interaktivnu infografiku kako bi nam dao predstavu o tome koliko brzo Roadster želi da bude brži od 20 najbržih automobila na svetu. Probajte:

Može li Tesla zaista uspeti da pređe od 0 do 60 km / h za 1,1 sekundu? Da li će SpaceKs izdanje ikada postati stvarnost? Ako jeste, koliko godina ćemo morati da čekamo? Da li će to biti legalno na javnom autoputu?

Još uvek ima puno pitanja bez odgovora i verovatno će tako ostati još neko vreme. Nadamo se da ćemo imati malo više informacija nakon Plaid događaja 10. juna. U međuvremenu, ostavite nam svoje komentare na Tesla Roadster SpaceKs Edition.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close