Automobili

Alfa Romeo 75 Turbo Evoluzione, stariji Giulia GTA na prodaju

Ovo je jedan od 500 proizvedenih primeraka. Dizajniran za trkački svet, košta preko 80.000 evra.
Među legendarnim Alfa Romeosom iz 1980-ih, nemoguće je ne setiti se Alfa 75. Iako nije najlepša od Alfa, kultna limuzina ostaje jedan od modela koji su Alfisti najviše tražili, posebno u Turbo Evoluzione verzija.

Proizveden u 500 primeraka, bio je najsnažniji i ekskluzivni 75. Veoma dobro očuvana kopija se prodaje u Italiji, tačnije u Ređo Emiliji u ulici Ruote da Sogno. Prilika da se vratite ovom legendarnom modelu!

155 ks za samo 1.000 kg
Ako ovo nije jedina Alfa Romeo 75 Turbo Evoluzione koja je trenutno na prodaju, moramo priznati da je ona koju danas predstavljamo posebno u dobrom stanju, što se vidi iz mnogih fotografija koje prate najavu i koje nas vraćaju u drugo doba.

Ova gadnija verzija modela 75 napravljena je da bi stekla odobrenje u kategoriji A grupe na prvenstvu turističkih automobila. Benzinski motor od 1762 kubika bio je podešen da isporučuje 155 ks. Mnogo snage za to vreme koja je bila kombinovana sa težinom od samo 1000 kg. Koliko god da vam kažem da su nastupi bili prilično impresivni!

Sa maksimalnom brzinom od 220 km / h i 0-100 km / h za samo 7,6 sekundi, Turbo Evoluzione je bio jedna od najbržih limuzina 1980-ih. Mnogi Alfisti je smatraju „poslednjom“, istinskom Alfa Romeom, posebno zbog svog efikasnog ručnog menjača sa 5 brzina i pogona na zadnje točkove. U ovome je bila poslednja od Biscione pre Giulia.

U crvenoj i crnoj boji
Crvena i crna su dominantne boje tela. Agresivna nijansa prisutna je i na naplatcima od legure, dok bok sa ponosom prikazuje reči „75 Evoluzione“. Pozadi ćemo primetiti crni spojler i centralni ispušni otvor.

Automobil predstavljen u oglasu registrovan je u Italiji, njegova unutrašnjost, a posebno sedišta su obnovljena i tepih obnovljen. Model prikazuje skoro 120.000 kilometara, a nudi se po ceni od 84.000 evra. Važna cena, ali u skladu sa jednom od italijanskih ikona 80-ih, za čije se cene očekuje dalji rast u godinama koje dolaze.

Podsetimo se da se na neki način Alfa 75 Turbo Evoluzione može smatrati najstarijom u novoj Giulia GTA , ekstremnoj putnoj verziji sportske limuzine Alfa Romeo.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close