Automobili

Tesla: Pikap izveden iz modela I i inspirisan Cibertruck-om?

Cibertruck se još nije ni pojavio na tržištu, a fanovi već žele da Tesla proizvede drugi pikap. Ideja dolazi od Builder-a koji je na Tviteru podelio slike „Bebi sajber kamiona“ koji bi mogli da zainteresuju više od jednog. Ideja je da Tesla koristi platformu Model I da dizajnira ovaj pikap po nižoj ceni .

Ovaj koncept u početku može izgledati nategnuto, ali Ford je pokazao put sa pikapovima srednje veličine koji su zamišljeni iz njegovih SUV-ova. Ovo je slučaj sa Fordom Maverickom koji je zasnovan na istoj platformi kao i Bronco i Escape. Hiundai je iskoristio isti recept sa Santa Kruzom rođenim iz Tusona.

Dizajniranje pikapa iz postojećeg SUV-a ne izgleda mnogo komplikovano. Builder pokazuje kako bi ovaj kamionet mogao da izgleda na pola puta između modela I i Cibertruck -a . Reći ćete nam šta mislite o njegovom dizajnu u komentarima, ali nam se sviđa: možda čak i više od Cibertruck-a.

Ako bi postojao, ovaj pikap bi pozajmio motore kao i baterije od modela 3/modela I. Imao bi naprednije terenske sposobnosti i nudio bi mogućnost vuče i transporta teških i kabastih predmeta. U svakom slučaju, bio bi manje robustan od Cibertrucka koji bi Tesla prirodno postavio iznad.

Sada znamo da je dizajn Tesla Cibertruck-a završen i da će se pojaviti na tržištu sledeće godine. Sam Elon Musk je na svojoj omiljenoj društvenoj mreži otkrio da će se Cibertruck proizvoditi u fabrici u Ostinu koja se nalazi u Teksasu.

“U 2022. smo fokusirani na rast proizvodnje, ali 2023. će biti godina kada ćemo proširiti našu ponudu. Imaćemo Cibertruck, Semi, pa čak i Roadster “, rekao je Elon Musk.

Teslini timovi su možda već razmišljali o proizvodnji pikapa srednje veličine koji je izveden iz modela I, ali proizvođač automobila nije dao nikakve najave o tome. Ni Elon Musk, koji je, međutim, veoma otvoren na Tviteru, nije pomenuo postojanje ovog pikapa. Možda je to samo slatki san koji postoji samo u glavama Teslinih fanova .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close