Automobili

Subaru Impreza 22B se vratio sa vrhunskim restomodom

Subaru Impreza 22B se vratio. Nakon otkrivanja nekih prvih skica , britanska kompanija Prodrive objavila je nove detalje i prve fotografije P25, restomoda posvećenog japanskoj reli legendi.

Ponovo kreiran sa istim linijama kao i originalni model, P25 je „poseban” i po ceni: da biste kupili jedan od 25 planiranih primeraka, morate biti spremni da platite 540.000 evra. Cifra koja, međutim, nije iznenađujuća kada se uzme u obzir da se originalni 22B u savršenom stanju može zameniti za više od 300.000 evra na aukciji .

odjek prošlosti
Prodrive timovi su zadržali obline i linije Impreze 22B koliko god je to moguće. Treba imati na umu da je 424 ove poslednje proizvedeno kako bi proslavili svoju pobedu u konstruktorskom reli šampionatu 1997. Kao i 22B tog vremena, P25 ima ogroman zadnji spojler, karoseriju sa troja vrata i iste širine od 1,77 metara.

Pored toga, optika je potpuno identična onoj Impreze 22B, dok za unutrašnjost Prodrive osigurava da je zadržan duh originalnog modela. Britanska firma je, međutim, dodala presvlake od kože, alkantare i karbonskih vlakana i ekran visoke definicije za snimanje podataka sa svojih staza i za promenu načina vožnje.

Moderan sportski automobil kroz i kroz
Prave inovacije su mehaničke sa dodatkom McPherson vešanja, podesivih amortizera, novih optimizovanih opruga, većih kočnica i novih 19-inčnih felni.

Iako je izuzetno sličan Subaru Imprezi od pre 25 godina, karoserija P25 u velikoj meri koristi karbonska vlakna kako bi smanjila ukupnu težinu na manje od 1.200 kg. A da biste još više zadržali težinu automobila, možete naručiti lakša sedišta ili potpuno ukloniti zadnje sedište.

Ovome se dodaje i novi 2,5-litarski četvorocilindrični bokser motor sposoban da razvije više od 400 KS. Menjač je sa pogonom na sve točkove i potpomognut je šestostepenim sekvencijalnim menjačem sa lopaticama na volanu. Dodata je funkcija Launch Control izvedena iz modernih reli automobila. Prema Prodrive-u, P25 može da ubrza od 0 do 100 km/h za 3,5 sekunde.

Uoči isporuka kupcima zakazanih za kasnije ove godine, novi milenijum Subaru Impreza 22B preći će od teorije do prakse sa paradom na predstojećem festivalu brzine u Gudvudu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close