Automobili

Mercedes-AMG GLE Edition 55: sve više ljudi na zabavi

Mercedes nastavlja proslavu 55thgodišnjice svog AMG divizije. Nakon predstavljanja specijalnih izdanja G -Klase , A-Klase i CLA – a, nemački proizvođač predstavlja Edition 55 posvećeno GLE-u i GLE Coupe-u.

Šest različitih Mercedes-AMG modela (od skromnog 53 do divljeg 63 S) je preuređeno sa jedinstvenim unutrašnjim i spoljašnjim livrejima. Stoga će sada biti još komplikovanije ostati neprimećen sa takvom mašinom.

Prepoznatljivo na prvi pogled
GLE Edition 55 odlikuje se sivom livreijom sa strane i 22-inčnim aluminijumskim felnama dostupnim u crnoj metalik i dijamant beloj metalik boji sa tamno sivim umetcima. Ova specijalna serija takođe dobija neke logotipe „Edition 55“ i hromirani poklopac rezervoara sa natpisom AMG.

Kabina takođe dobija neke specifične elemente sa crnim i crvenim Nappa kožnim presvlakama, elementima od ugljeničnih vlakana i AMG Performance volanom sa naplatkom od mikrovlakana. Logo „Edition 55” se takođe pojavljuje na instrument tabli i patosnicama, dok pragovi vrata imaju crveno osvetljeno AMG natpis.

Do 612 KS sa električnim ulazom
Kao što je gore pomenuto, GLE i GLE Coupe Edition 55 su dostupni u verzijama 53, 63 (nije dostupno u Francuskoj) i 63 S. i 520 Nm za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 5,3 sekunde i elektronski ograničenu brzinu od 250 km/h.

Obe verzije 63 dobijaju 4,0-litarski tvin-turbo V8 sa, respektivno, 571, odnosno 612 KS. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje samo 3,8 sekundi za verziju 63 S. Ovde maksimalna brzina može da dostigne 280 km/h kao opcija.

Svi ovi modeli imaju mikrohibridizaciju sa EK Boost tehnologijom. Automobil ima mali električni motor od 16 kV koji obezbeđuje dodatnu snagu tokom faza ubrzanja. Svi modeli su upareni sa devetostepenim automatskim menjačem.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close