Automobili

Sa 2500 vati, ovde je najmoćniji električni motor bicikla

Kako tehnologija električnih motora i baterija nastavlja da napreduje, e-bicikli postaju brži i sposobni da putuju na velike udaljenosti. Pored toga, električni motori postaju lakši, efikasniji i prilagodljiviji nego ikad.

Optibike, kompanija za e-bicikle sa sedištem u Koloradu, pokazala je svoju najnoviju inovaciju, koja bi možda mogla da promeni igru na sceni e-bicikla.

Optibike ga naziva Poverstorm MBB, što je skraćenica za “Motorized Bottom Bracket”. Ako znate nešto o biciklima, znaćete iz samog imena da je Poverstorm motor sa srednjim pogonom, za razliku od motora na glavčini.

U oblasti performansi e- bicikala , motori sa srednjim pogonom imaju tendenciju da budu poželjniji jer pružaju prirodniji osećaj pedaliranja i omogućavaju vozaču da konfiguriše svoj bicikl sa vrhunskim komponentama kao što su zadnje kasete, menjači i točkovi. Takođe, isključenje motora smanjuje težinu bez opruge na brdskim biciklima sa punim oslanjanjem.

Dakle, šta Poverstorm MBB čini tako posebnim? Dok većina motora sa srednjim pogonom velikih proizvođača ima izlaznu snagu između 500 i 750 vati, Poverstorm MBB se može pohvaliti vršnom snagom od 2500 vati, ili oko 3,3 konjske snage. Takođe, njegova snaga je jednako impresivna: 1750 vati, više nego dvostruko više od standarda. Sa ovim brojkama snage, Optibike ima priliku da revolucioniše svet e-bicikala i omogući vozačima da idu dalje bržim tempom.

Kada su u pitanju baterije, Optibike je poznat po tome što ima neke od najvećih i najmoćnijih jedinica u industriji. Na primer, Optibike R22 je opremljen baterijom impresivnog kapaciteta od 3,26 kVh, što je oko pet puta više od kapaciteta običnog električnog bicikla. Očigledno je da bi takav agregat trebao biti dovoljan da napaja Poverstorm MBB i ponudi mu respektabilnu autonomiju.

Naravno, sa velikom snagom dolazi i velika toplota, a Optibike tvrdi da Poverstorm MBB od četiri kilograma može da radi neprekidno sa svojih 1750 vati snage, na stalnim usponima iu vrućim klimama, bez pregrevanja.

Konačno, Optibikeov Poverstorm MBB je napravljen od čvrste gredice od aluminijuma 6061, što znači da je mnogo robusniji i kompaktniji od motora od livenog aluminijuma. Naravno, može se očekivati da će ovaj visokotehnološki proizvodni proces uticati na ukupne troškove motora, što tek treba da bude otkriveno.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close