Automobili

Evo najiznenađujućih boja ikada viđenih na Ferarijima

Da li biste kupili Ferari u bilo kojoj boji osim crvene? Ova boja je oduvek bila pravi zaštitni znak za brend konja za skakanje, kako za modele namenjene pojedincima, tako i za svet trkanja.

Ima onih koji su imali smelosti da promene kodove, birajući boju po meri iz Ferarijevog odeljenja „Tailor Made” ili crtajući iz postojećih kataloga. Evo najupečatljivijih i najupečatljivijih primera.

Voljena plava
Jedna od najpopularnijih boja posle crvene je svakako plava, u mnogo različitih nijansi. Toliko popularan da je čak i boja izabrana u nekim specijalnim verzijama koje je kreirao brend ili spoljni proizvođači karoserija.

Na primer, Ferrari 812 TDF, poznat svima u žutoj boji. Ovde TDF krasi originalna livreja, Azzurro La Plata. Ili Ferrari 812 0719SA, jedinstveni komad napravljen po narudžbi za privatnog klijenta. Na kraju, kako ne spomenuti 612 Scaglietti Sessanta, kreiran u dve boje za proslavu 60. godišnjice Ferarija.

Bilo je i primera više „uobičajenog“ bluza u istoriji Ferarija . Čuveni primer, Ferrari 599 GTB Fiorano u plavoj boji Tur de Frans napravljen 2007. godine po narudžbini za američkog klijenta. Postojao je i određeni 308 GTS koji je bio deo Petitjean kolekcije i koji je pre nekoliko godina prodat na aukciji koju je organizovala Sothebi’s, sa kombinacijom boja bez premca.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close