Automobili

Audi Sport preferira hibrid u odnosu na četvorocilindrični

Novi Mercedes-AMG C 63 je zver kada je u pitanju snaga, ali mnogim entuzijastima će verovatno nedostajati dani V8, kako najnovije tvin-turbo verzije , tako i prve atmosferske verzije .

Ali ta era je sada završena, sa novom porodicom C 63 zasnovanom na turbopunjenom i hibridizovanom četvorocilindričnom motoru. Konkurencija, posebno ona iz Ingolštata, pratiće ga prelaskom i na hibridizaciju, ali ne nužno na štetu velikih termo motora.

Zaista, prema Konstantinu Dresleru, menadžeru marketinga proizvoda u Audi Sportu, proizvođač sa prstenovima ne bi trebalo da bude tako radikalan kao Mercedes-AMG u svojim odlukama: „Naravno, mi ćemo takođe elektrificirati naše automobile. četiri cilindra“ , možemo li pročitati u kolumne naših kolega sa CNet-a.

Porše i Audi Sport, ista borba?
Tako bi 2,9-litarski V6 tvin-turbo TFSI i 4,0-litarski V8 tvin-turbo TFSI trebalo da nastave svoju karijeru još nekoliko godina, čak i ako će uskoro biti podržani sa jednom ili više električnih jedinica. To je već slučaj kod Porsche-a, pošto ova dva motora već opremaju Panameru u njenim hibridnim verzijama.

Panamera 4S E-Hibrid ima V6 i električni blok za snagu od 440 KS, dok Panamera Turbo S E-Hibrid tvrdi ne manje od 700 KS . Motor koji bi, na primer, budući Audi RS 6 mogao da stane ispod haube.

Sve žešća konkurencija
Međutim, uprkos četvorocilindrašu ispod haube (najmoćnijem na svetu), C 63 ne bledi u performansama. Ukupno, automobil razvija do 680 KS i 1.020 Nm obrtnog momenta. Mercedes-AMG najavljuje masu od 2,1 tonu, težinu velikog hibridnog SUV-a i dobre opcije, ali sa 680 KS, performanse su očigledno prilično neverovatne, sa 0 do 100 km/h najavljenim za 3,4 sekunde i vrhunskom brzina od 250 km/h, ili čak 280 km/h kao opcija.

Nasuprot njemu, na strani Audi Sporta, nalazi se Audi RS 4 sa svojim 2,9-litarskim V6 bi-turbo 450 KS i 600 Nm obrtnog momenta, ali potpuno lišen hibridizacije. Audi je nedavno predstavio novi Competition paket kako bi se suprotstavio svojim novim konkurentima, uključujući novi BMV M3 Touring koji se nalazi donekle između RS 4 i novog Mercedes-AMG C 63 S E-Performance zahvaljujući svojih 510 ks.

Vraćajući se na Audi Sport, brend trenutno radi na nekoliko modela, uključujući RS K5. Ovaj model bi takođe mogao da dobije prvi V6 hibridni akronim RS. NJegova snaga bi takođe trebalo da bude oko 450 KS.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close