Automobili

Range Rover Sport SV, SUV njenog Veličanstva od 635 KS

Samo ona je nedostajala u ponudi novog Range Rovera : veoma sportski SV . Najmoćnija verzija engleskog SUV-a oslobađa lepotu od 635 KS uz maksimalnu brutalnost i smirenost. Stav SV, u stvari, ostaje udoban i luksuzan zahvaljujući nizu tehnologija koje poboljšavaju trim i udobnost u vozilu.

Isporuke modela će početi u narednim nedeljama sa SV Edition One, nivoom opreme namenjen odabranoj klijenteli širom sveta. Međutim, novi Range Rover se već može naručiti od dilera, sa cenama od 213.000 evra .

Sportistkinja koja zna kako da te prigrli
U osnovi SV-a nalazi se 4.4 V8 biturbo blagi hibrid sa 635 KS i 750 Nm, koji isporučuje 60 KS i 50 Nm više od prethodnog SVR-a sa 5.0 V8 kompresorom. Tako Range Rover ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,8 sekundi i zaustavlja se na 290 km/h . Pored neverovatne snage, Land Rover se oslanja na brojna rešenja kako bi bio udoban i izuzetno brz.

SV je opremljen sa točkovima od ugljeničnih vlakana od 23 inča, karbonsko-keramičkim kočnicama, brojnim aerodinamičkim poboljšanjima kao standardom i komponentama od ugljeničnih vlakana. Ovaj specijalni paket modifikacija omogućio je smanjenje težine za 76 kg u poređenju sa P530, verzijom koja je najbliža SV po performansama.

Sistem vešanja 6D Dinamics pomaže da udobnost vožnje bude visoka. To je kombinacija međusobno povezanih hidrauličnih amortizera, vazdušnih opruga podesivih po visini i poluaktivne kontrole nagiba.

Pored toga, vožnja je između 10 i 25 mm niža od ostalih modela Range Rover Sport (u zavisnosti od izabranog režima vožnje). Postoje i druga rešenja korisna za poboljšanje sportskog karaktera i svestranosti SV-a u različitim situacijama vožnje, kao što su upravljanje na sva četiri točka, inteligentni pogon na sva četiri točka, vektorisanje obrtnog momenta kočenjem i aktivno zaključavanje zadnjeg diferencijala.

Veoma široke zadnje gume Michelin Pilot Sport All Season 4 od 305 mm i prednje gume od 285 mm čine Land Rover još stabilnijim . Sve ovo se pretvara u monstruozno prianjanje u krivinama, sa bočnim ubrzanjem koje prelazi 1,1 G (+22% u poređenju sa prethodnim SVR).

Što ga više vozite, to vas više “regeneriše”.
Range Rover Sport SV je odmah prepoznatljiv po agresivnijoj estetici. Prednji deo ima aerodinamičan i drugačiji izgled posebno u donjem delu, dok detalji od ugljeničnih vlakana na rešetki, usisnicima za vazduh i haubi dodaju dodatnu prefinjenost (i lakoću) automobilu. Iza, međutim, možete videti četiri aktivna izduvna terminala, čiji zvuk varira u zavisnosti od režima vožnje.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close