Automobili

Prva fotografija Alpine hiperautomobila predstavljena u Le Manu

Kako bi proslavila stogodišnjicu 24 sata Le Mana, Alpine je odlučila da otkrije svoj Hipercar, koji će se trkati 2024. godine, na stogodišnjici legendarne trke izdržljivosti.

Najavljujući svoj debi 9. juna 2023., u 11:30 ujutru, u Alpine Paddock centru u Le Manu, francuska sportska kuća je predstavila prvu sliku Alpine Hipercar 2024 na kojoj je prikazan deo njegovog prednjeg kraja.

Studirao da se suoči sa 24 Le Mana 2024
Iz ovog pojedinačnog tizera možete videti detalje konstrukcije tipične za novu kategoriju LMH (Le Mans Hipercar), počevši od zašiljenog i spuštenog profila prednjeg dela koji spaja razne spojlere i obloge točkova.

Alpine Hipercar (još uvek bez zvaničnog imena) predviđa automobil koji će sledeće godine izazvati druge automobile spremne da se bore za titulu na VEC-u ili pobedu na 24 sata Le Mana 2024. Među njima su najavljeni različiti Ferrari 499Ps, Peugeot 9Ks8, Toiota GR010 Hibrid, Glickenhaus 007, Isotta Fraschini Tipo 6 i Vanvall Vandervell 680.

Svetleći potpis LED farova umesto toga pokazuje funkcionalniju evoluciju svetala u poređenju sa konceptom vodonika Alpenglov koji je Alpine predstavio prošlog oktobra. Sam Alpenglov će biti vidljiv tokom trkačkog vikenda, od 7. do 12. juna, u Vodonikovom selu u Le Manu.

Alpine A110 R Le Mans takođe dolazi
Alpineov program za 100. godišnjicu 24 sata Le Mana takođe uključuje prisustvo u Alpine Paddock centru Alpine A290_β , koncepta koji predviđa da će francuski kompaktni sportski automobil krenuti u proizvodnju 2024. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close