Automobili

Potpuno karbonski Porsche 911 košta više od kuće

Jedinstveni Porsche 911 na svetu pripada anonimnom klijentu iz Milana koji ga je naručio od Theon Design-a (jedna od kompanija koja pravi restomod Porsche 911). Nazvan je ITA001 i, iako izgleda kao 911 iz 1970-ih, u stvari je Carrera 4 kupe iz generacije 964 iz ranih 1990-ih.

Theon Design je zamenio panele karoserije delovima od ugljeničnih vlakana kako bi uštedeo težinu i zadržao originalni izgled. Hajde da je bolje upoznamo.

Potpuno transformisan
Iako je početni sportski automobil Carrera 4 sa pogonom na sva četiri točka , ITA001 ima pogon na zadnje točkove. Štaviše, šestostepeni manuelni, diferencijal sa ograničenim proklizavanjem i kočnice dolaze iz 911 RS generacije 993.

Theon Design je modernizovao ovaj Porše dodavanjem dvostrukog kompresora klima uređaja i pumpe električnog servo upravljača. Snaga dolazi od vazdušno hlađenog 4,0-litarskog ravnog šest motora koji isporučuje 405 konjskih snaga pri 7.500 o/min. Pogonska jedinica ima nezavisna tela leptira za gas i pogon-bi-vire gas. Usisni plenum je zasnovan na 911 GT3 generacije 997.

ITA001 ima petostepene adaptivne amortizere i opremljen je sistemom za podizanje nosa. Naplatci su 18-inčni Fuchs sa završnom obradom boje šampanjca.

Kako je unutra
Kupac ITA001 odabrao je udobna „turing” sedišta za kabinu, uključujući mala sedišta pozadi za prevoz do četiri putnika ako se ukaže potreba. Tapacirung je duvan braon koža, a među dodatnim modernim detaljima je utor za bežično punjenje telefona na tkanoj kožnoj faci. Focal stereo sistem ima šest zvučnika i podržava Bluetooth.

Koliko košta ITA001?
Teško je tačno odgovoriti na ovo pitanje, ali uzmite u obzir da Porsche 911 restomod kompanije Theon Design počinje od oko 430.000 evra , ne računajući cenu startnog automobila (koji kupac možda već poseduje) ili dostavu. Svaki model je jedinstven i proces sklapanja traje otprilike 18 meseci .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close