Automobili

Pogledajte kako je pronađena ova Subaru Impreza WRX

Subaru Impreza WRX koju vidite na fotografijama nije starija od 13 godina i napuštena je od strane prethodnog vlasnika najmanje 5 godina. Pronađen je prekriven prašinom u garaži i odmah ga je preuzeo centar za detalje kako bi mu vratio stari sjaj. Oporavak je ipak zahtijevao više truda od očekivanog, evo i zašto.

Američka Impreza
Inačica WRX u cjeniku Impreze uvijek je bila “sredina” između sportskijeg WRX STI i manje sportskih standardnih inačica, uz zadržavanje kultnih 4-cilindričnih turbo boxer motora prisutnih u najvišem dijelu cjenika.

U slučaju ovog primjerka, široki i četvrtasti blatobrani sugeriraju da se zapravo radi o modelu proizvedenom između 2011. i 2014., opremljenom agresivnijom karoserijom s elementima vrlo sličnim suvremenom WRX STI, uključujući legendarni 2,5-litreni turbo motor EJ255 četverocilindrični boxer, sposoban proizvesti 265 KS.

Najbolji videi:

Prema WD Detailingu, tvrtki koja ga je pronašla, zadnji ga je vlasnik parkirao zbog problema s hladnjakom, dovoljno ozbiljnog da uzrokuje potpuni otkaz motora: istina koja se potvrđuje kada ga tehničari pokušaju pokrenuti, a motor je otkriven biti isključen.

Pedantno čišćenje
Osim cijele zamjene motora, u videu objavljenom na YouTube kanalu vidi se kako stručnjaci WD Detailinga Subaru čine kao novu, temeljno čiste karoseriju i unutrašnjost, popravljaju estetske nedostatke, uklanjaju ulubljeni blatobran i izvođenje laganog brušenja kako bi se uklonile neke ogrebotine s karoserije.

Na kraju radova, automobil je doniran snimatelju kanala, kao nagrada za njegov trud.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close