Automobili

Bez radara u zonama od 30 km/h, prijedlog

Kamere bi mogle nestati s cesta s ograničenjem brzine ispod 50 km/h. To je jedna od tema u središtu uredbe koju traže Ministarstvo unutarnjih poslova te Ministarstvo infrastrukture i prometa, a koja je trenutno u raspravi i spremna je (čini se) stupiti na snagu sredinom ožujka.

Ali to nije sve: Vladina, odnosno ministra Salvinijeva, borba protiv radara za brzinu ovdje ne staje.

Gdje, kako i kada
To su elementi na kojima se temelji međuresorska uredba. Prema glasinama koje su se pojavile tijekom rasprava o novom zakonu o autocestama – čije se pokretanje očekuje do ljeta – namjera je da se blokira postavljanje radara za brzinu na nekim vrstama cesta.

Najbolji videi:

Prije svega tamo gdje je ograničenje manje od 50 km/h. Bologna i njezina ograničenja od 30 km/h u većem dijelu grada odmah padaju na pamet. Iako, da budemo pošteni, telelaserski uređaji kao što su TruCam ili TruSpeed ​​​​koriste se u sjeni tornjeva.

Zatim postoji još jedan složeniji slučaj. Prema onome što je objavio Sole 24 Ore, detektori brzine zapravo se neće moći pojaviti ni na izvangradskim cestama s ograničenjem nižim od 20 km/h u odnosu na ono što je predviđeno pravilnikom o autocestama. Na primjer, na glavnim izvangradskim cestama, gdje je inače ograničenje 110 km/h, ako vam operater ne dopusti da prijeđete barem 90 km/h, neće biti radara za brzinu.

Uredba također regulira mobilne detektore brzine, kojima upravljaju patrole u pokretu. Sankcije se ne mogu izvesti odmah samo u slučaju nemogućnosti ugradnje fiksnih uređaja. Konačno, prisutnost radara regulirat će župan i mora se prijaviti najmanje 1 km unaprijed izvan naseljenih područja.

Ministar Salvini potom je jučer podsjetio da svaka radarska kamera mora biti jedinstveno odobrena u cijeloj Italiji. Cilj ministarstva je eliminirati divlje novčane kazne u Bel Paeseu koje su, opet prema Il Soleu, donijele 1,5 milijardi eura općinama 2023. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close