Automobili

Ovaj Mercedes-Benz 300SL nije vožen 10 godina!

Tokom 1980-ih, kada je Mercedes-Benz odlučio da mu je potreban naslednik legendarnog 300SL, počeo je rad na novom roudsteru, koji je zvanično debitovao 1989.

Prodavan do 2001. godine, ovaj luksuzni model sa otvorenim krovom spada među najvrednije polovne Mercedese na tržištu, a cene rastu svake godine. Sa 213.089 izgrađenih, nije baš retkost, ali se u izvesnoj meri smatra egzotičnim.

Interno poznat kao R129, SL iz 1990 -ih je još ređi u konfiguraciji desnog volana. Teško je naći primerak za prodaju, a još teže naći u štali. Međutim, The Bearder Ekplorer , IouTube kanal koji istražuje „sve što je napušteno i zapušteno širom sveta“ , imao je dovoljno sreće da pronađe neverovatan crveni 300SL iz ranih 1990-ih . Evo priče.

Jedan od pratilaca voditelja kontaktirao ga je i rekao da ima veoma redak automobil zaključan u garaži. Tamo je skoro deset godina i od tada je nije proveravala. Ah, i tu je bila kvaka: voditelju snimka nije rečeno o automobilu koji se krio u garaži, i nije gubio vreme da poseti mesto nekoliko nedelja kasnije.

Kao što možete videti na snimku, domaćin je stigao na lokaciju sa nekoliko garaža i crvenim Vaukhall Frontera Sport ispred. SUV je takođe zanimljivo vozilo – iz retke verzije i sa relativno malom kilometražom – ali zvezda snimka je iza jednih vrata. Spektakularni crveni Mercedes-Benz 300SL se tamo krije već desetak godina i sa iznenađenjem vidimo da je zapravo u veoma dobrom stanju .

Galerija: Mercedes SL 600 na prodaju
Mercedes SL600
20 Slike
Ceo auto je prekriven peškirima, verovatno u nastojanju da ne bude prašine. Dobra vest je da je krov od tkanine skoro besprekoran, osim prašine – dobro čišćenje i skladištenje će ga vratiti u prvobitno stanje.

Ne znamo kakva je sudbina ovog 300SL – da li će biti obnovljen? Ili će ostati u toj garaži još jednu deceniju pre nego što je neko ponovo pronađe? Nemamo pojma, ali znamo da je ovde bezbedna i da će je buduće generacije jednog dana najverovatnije videti na putu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close