Automobili

Audi RS 6: sledeća generacija će biti hibridna

Imati i danas potpuno termički Audi RS 6, posebno kada znate da je Porsche hibridizirao svoju Panameru (koja je pozajmila mnoge komponente od A6/RS 6) već nekoliko godina, ovo je čudo. Dakle, imati sledeću generaciju Audija RS 6 i dalje opremljen toplotnim motorom, čak i ako je hibrid, i dalje je velika šansa.

Nova generacija Audija RS 6 nije planirana odmah, biće potrebno sačekati još 4, pa i 5 godina pre nego što se otkrije. Ali u intervjuu za Vheels , bivši šef Audi Sporta i sadašnji šef R&D u Audiju, Stephan Reil, potvrdio je da će sledeća generacija Audija RS 6 biti hibridna.

„Naravno da je hibridizacija put za sledeću generaciju, mogu vam reći da će biti još hibridizacije “, rekao je Stephan Reil. „To je naš put koji će nas dovesti do potpuno elektrificiranih automobila.

Neki će reći da je Audi RS 6 već elektrificiran, i ne bi nužno pogriješili, jer je moćni 4,0-litarski V8 od 600 KS podržan sistemom blagog hibridizacije. Nova generacija RS 6 će ići korak dalje sa plug-in hibridnim pogonom, što je svakako uobičajeno za Porsche Panamera E-Hibrid trenutne generacije. Ostaje da se vidi da li će V8 izdržati ispod haube ili ćemo videti kako stiže V6. U oba slučaja, ova dva motora mogu biti povezana sa hibridnim sistemom.

Audi RS 6 C9, koji će stoga stići 2026. godine, biće poslednji RS 6, a možda čak i poslednji Audi koji će imati koristi od motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Od ovog datuma, Audi će zaustaviti razvoj toplotnih motora pre nego što potpuno zaustavi njihov marketing 2033. Uključujući hibride koji se mogu puniti.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close