Automobili

Na prodaju, Porsche 962 odobren za put

Trka za moć nije nova, naprotiv, budući da su se krajem 1980 -ih i početkom 1990 -ih proizvođači upustili u pravu bitku na ovim prostorima. Porsche 959, Ferrari F40 , McLaren F1 i drugi Lamborghini Diablos odlikovali su se još uvek aktuelnim performansama i rekordnim nivoima snage za to vreme.

Danas su igrači u ovoj trci za moć uglavnom isti, čak i ako su se modeli promenili i bili još efikasniji. Neki su ipak nestali, poput Koeniga, na primer, nemačkog spremača, poput Rufa, Brabusa ili čak Gemballe, koji je nestao 90 -ih .

Koenig, ne treba mešati sa Koenigseggom , bio je trener specijalizovan za modele namenjene takmičenju , a posebno Porsche 962 koji je učestvovao u brojnim trkama izdržljivosti. Osnivač Koeniga, Villi Koenig, takođe se trkao sa ovim automobilom šezdesetih godina prošlog veka.

Nakon nekoliko modifikacija, Porsche 962 je postao Koenig Specials C62 . Među glavnim promjenama pronašli smo podignutu optiku i blatobrane, novo ravno dno, nove amortizere za prilagođavanje nepravilnostima na putu, dok su originalne kočnice zadržane, iako su Brembo pločice pogodnije za upotrebu na otvorenom putevi, su postavljeni.

Napravljene su samo tri kopije, a cene su očigledno u korelaciji sa oskudicom proizvoda, budući da njen sadašnji vlasnik tvrdi sitnicu od 995.000 dolara, odnosno oko 860.000 evra .

Za zapisnik, u početku je Koenig planirao da izgradi 30 modela svog C62, ali sa početnom cenom od milion dolara, nekoliko kupaca koji su imali sreću da sebi priušte takav automobil radije bi platili. Pola cene Ferrari F40, sa mnogo prestižnijim pedigreom.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close