Automobili

Ferrari najavljuje „revolucionarnu“ novinu za 24. jun

Firma Maranello upravo je predstavila video kao najavu mogućeg budućeg modela sa V6 hibridom.
Era hibridnih superautomobila polako počinje, a McLaren Artura je na neki način prvi kamen u izgradnju sutrašnjih superautomobila. To je neophodan korak za praktično sve sportske automobile u budućnosti, oni koji su i na koje će još više uticati ekološki standardi, primoravajući proizvođače da razvijaju nova rešenja koja manje zagađuju životnu sredinu.

Nijedan proizvođač nije pošteđen ovih standarda, čak ni Ferrari, koji mora da živi sa njima i nastavi da nudi uzbudljive automobile, istovremeno smanjujući njihove zagađujuće emisije. Ferari SF90 Stradale je na neki način prvi deo odgovora, pošto je italijanski superautomobil ima 4.0-litarski tvin-turbo V8 od 780 konjskih snaga, koji je povezan sa 220 konjskih snaga elektromotora, za kumulativne snage 1000 konjskih snaga i 900 Nm obrtnog momenta.

U Ferrariju električni moraju biti u službi performansi , pa čak i ako ovo uopšte doda težinu, novi superautomobili će, ne iznenađuje, uvek biti efikasniji. Ovo će posebno biti slučaj sa modelom koji bi Ferrari trebao predstaviti 24. juna. Putem videa objavljenog na IouTube-u, šaljiva marka konja najavljuje „revolucionarni“ model i „zabavu za vožnju“ , ne rekavši više.

Očekuje se da će ovaj novi model, koji je interno poznat pod kodnim imenom F171, nositi 3.0-litarski V6 agregat povezan sa elektromotorom ukupne snage od skoro 700 konjskih snaga . Automobil bi takođe mogao da radi u potpunosti električno na kratkim udaljenostima. Dotični V6 motor mogao bi biti novi Nettuno blok dizajniran za novi Maserati MC20 , ali Ferrari nije potvrdio ove informacije. Za razliku od SF90 Stradale, ovaj novi Ferrari V6 hibrid, koji smo već nagledali u prototipu , trebalo bi da bude čistog pogona.

Da bi najavio dolazak ovog novog modela, Ferrari je pozvao Davida Tonizzu, svetskog šampiona F1 Esports Series 2019 i vozača Esports Ferrari Driver Academi tima.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close