Automobili

Mercedes zaustavlja svoje V8 modele zbog “problema sa kvalitetom”

Odluka Mercedesa da ukine gotovo sve svoje V8 modele u Sjedinjenim Državama imala je efekat bombe. Mercedes je prošlog meseca okrivio probleme u snabdevanju , što je izgledalo verovatno. Međutim, nove izjave Philipa Schiemera za Road and Track zamućuju vode. Zaista, šef AMG -a je rekao da je gašenje ovih motora u stvari povezano sa “problemom kvaliteta” !

Schiemer nije hteo da proširi detalje, ali je rekao da Mercedes nije zadovoljan kvalitetom ovih motora i da bi želeo da sprovede dalje testiranje. Međutim, ovo navodno pitanje kvaliteta ne utiče na sve modele na svim tržištima , što dodatno komplikuje razumevanje pravog razloga zašto kompanija vuče ove V8 pogonske agregate u SAD. Imajte na umu da neće svi Mercedesi opremljeni V8 nestati iz Sjedinjenih Država sledeće godine. Mercedes S580 će se naći u prodaji.


Takođe imajte na umu da Aston Martin koristi V8 motore koje proizvodi Mercedes. Britanski proizvođač automobila rekao je da odluka Mercedesa neće uticati na to, te da će i dalje moći da nudi modele sa V8 motorom (originalni Mercedes).

Iz svih ovih razloga, verujemo da je Road and Track tačan da je najverovatnije objašnjenje za zaustavljanje prodaje zapravo pitanje usklađenosti . Mercedes ranije je objasnio da se trudi da u skladu sa “raznim globalnim, spoljnim i unutrašnjim uslovima . ” Ovo bi objasnilo zašto se brend ponovo testira, iako ne znamo šta to zaista podrazumeva.

Ovo je prilično čudna situacija i Mercedes nije transparentan po tom pitanju. Nadajmo se da će kompanija rešiti problem kako bismo dobili kristalno jasno objašnjenje šta se dešava. Mercedes koji ubija skoro sve svoje V8 motore tako iznenada i bez upozorenja dovoljan je da iznenadi i zaintrigira više od jedne osobe.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close