Automobili

Mercedes budućnosti? Veštačka inteligencija je privlači

Šta ako su automobili budućnosti rođeni iz veštačke inteligencije ? Deluje kao „provokacija“, ali za Mercedes je to već realnost. Kuća je pokrenula posebnu inicijativu pod nazivom “Moj auto budućnosti” u kojoj poziva ljubitelje brenda da dizajniraju modele sutrašnjice.

U stvari, korisnici samo treba da opišu automobil. Sofisticirani algoritam brine o njegovom “dizajniranju”.

Kako to funkcioniše
Kao što ime govori, tehnologija Tekt-to-Image vam omogućava da pretvorite rečenicu u sliku. Polazeći od jednostavnih reči ili nekih tekstualnih predloga, veštačka inteligencija je u stanju da razvije originalan model automobila. Svaki AI proizvod je jedinstven i predstavlja jedinstvenu viziju budućnosti vozača.

Da biste kreirali svoj Mercedes, samo pristupite veb stranici inicijative , registrujte se tako što ćete uneti neke podatke i ubaciti frazu. Za ostalo će se pobrinuti super „mozak“ brenda, sa konačnim rezultatom koji će moći da se preuzme i deli na svim društvenim platformama, proprativši objavu ili priču heštegovima #LaMiaAutoDelFuturo i #MercedesEK.

Nepredvidivi rezultati
Prvi rezultati koje je objavio Mercedes prilično su bizarni. Od automobila sa krilima do onog uvijenog u cveće, modeli su svakako originalni i ekstravagantni. Ali dele klasičnu rešetku sa zvezdom brenda i dizajnerske naznake povezane sa najnovijim ekvilajzerima .

Mirco Scarchilli, menadžer iskustva u marketingu u Mercedesu Italia, objašnjava inicijativu:

„Strategija „Ambicija 2039“ jasno je definisala našu mapu puta. Uvereni smo da budućnost prolazi kroz sve održiviju i odgovorniju mobilnost prema prirodi i njenim resursima.

Ovom kampanjom pozivamo korisnike da zamisle budućnost i učine je opipljivom. Ovaj projekat će nam omogućiti ne samo da podelimo svoje ciljeve i vrednosti, već i da steknemo nove uvide i veću svest o percepcijama i željama korisnika prema mobilnosti budućnosti.“

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close