Automobili

Lamborghini Revuelto Opera Unica: 435 sati za ručno farbanje

Sećate se elegantnog Lamborghini Huracan Sterrato koji je debitovao u avgustu? Zvala se Opera Unica i bilo joj je potrebno 370 sati da završi svoj veoma detaljan posao farbanja. To je ekvivalent 15 dana rada bez pauze.

Dobro. Da bi se napravila Revuelto Opera Unica koju vidite na fotografijama, trebalo je još više: 435 sati . Predstavljen prošlog 6. decembra na Art Basel Miami Beach 2023, Lamborghini kaže da je ovaj neverovatni jednokratni primerak jedan od najdetaljnijih ikada napravljenih

Ekstremno prilagođavanje
Između ostalog, 435 sati se odnosi isključivo na prilagođavanje boje. Unutrašnjost je projektu dodala još 220 sati. I to nije projekat sličan onom Huracan Sterrato Opera Unica. Ovaj Revuelto je potpuno drugačiji i sadrži nijanse Viola Pasiphae i Nero Helene, kao i akcente crvene, plave i druge nijanse.

Najbolji video snimci:

Unutra se, međutim, nalazi dvobojna kožna presvlaka koja odgovara boji karoserije . Logotipi 60. godišnjice rođenja brenda ušiveni su na krov od alkantare, na umetke na vratima i na naslone za glavu. Štaviše, Lamborghini je čak prilagodio poklopac kontrole pokretanja motora.

1015 super ekskluzivnih HP
Rad na prilagođavanju nije promenio performanse Revuelta . Lamborghini i dalje pokreće 6.5 V12 i tri elektromotora, sa ukupnom snagom od 1.015 KS , brzinom od 0-100 km/h za 2.6 sekundi i maksimalnom brzinom od 350 km/h.

Nažalost, mislimo da ovaj konkretni primer nikada neće dostići te brzine. Posle izložbe u Art Bazelu, ovaj Lamborgini iz snova biće prodat privatnom kolekcionaru za više od milion dolara (više od 900.000 evra).

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close