Automobili

Jaguar i-Pace se spontano zapali

Jaguar I-Pace je prvi električni model britanskog brenda, koji od tada nije plasirao nove modele sve dok se nije transformisao isključivo u proizvođača električnih vozila.

Kopija Jaguara I-Pace- a zapalila se prošlog juna u Sjedinjenim Državama. Prema rečima vlasnika, vozilo se punilo celu noć 16. juna 2022. Isključio ga je 17. juna ujutro da bi obavio kupovinu. Po povratku, parkirao je vozilo u svojoj garaži i nekoliko minuta kasnije čuo sumnjive zvukove iz njegovog vozila. Kada je ušao u svoju garažu, otkrio je oblak dima. Zatim je odmah izveo svoj Jaguar napolje iz straha da će se zapaliti. Avaj, dim se pretvorio u plamen koji je zahvatio automobil.

Vatrogasci su se mučili da ugase požar. Rečeno je da su vatrogasci sigurno koristili specijalnu penu za gašenje požara da bi se izborili sa tim. Osiguravajuća kompanija je poslala forenzički tim da istražuje požar, pre nego što je Jaguar intervenisao da izvuče lešinu kako bi izvršio veštačenje.

Naše kolege InsideEVs USA su kontaktirale proizvođača koji je odgovorio:

„Jaguar Land Rover North America, LLC je posvećen bezbednosti svojih kupaca i svesni smo ovog incidenta koji se dogodio I-PACE u Bojnton Biču, Florida. Bili smo u kontaktu i sarađujemo sa stručnjakom iz osiguravajuće društvo klijenta u vezi sa pregledom vozila. JLRNA nije u mogućnosti da dalje komentariše vaša pitanja dok se istraga ne završi.”

Ovo je barem četvrti Jaguar I-Pace koji se zapalio . Treba imati na umu da ovaj model ugrađuje iste LG Chem ćelije koje se nalaze u Chevrolet Bolt EV, i da je brend opozvan zbog sličnog problema. Baterije su morale da se zamene, a ovo nije izolovan slučaj jer je Hiundai istu operaciju izveo sa svojom Kona EV.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close