Automobili

Mercedes-AMG One pravi impresivnu demonstraciju u Gudvudu

Moramo priznati da imamo utisak da smo već videli Mercedes-AMG One na delu. Možda zato što je razvoj trajao pet godina, tokom kojih smo videli sve vrste prototipova. Međutim, ovo je prvi put da je serijska verzija hiperautomobila pokretana F1 motorom viđena na stazi.

Video bi mogao razočarati one koji se nadaju da će videti prikaz čiste brzine na usponu na brdo Goodvood. Zaista, za svoj javni debi na Festivalu brzine u Gudvudu 2022. , produkcijski AMG One se efikasno otrgnuo sa startne linije snagom, ubrzavajući do prvog ugla, ali nije uspeo da dostigne svoj potencijal. Ali zašto ?

Jahač se zaustavio na sredini staze, okrenut ka zamku, da pokaže tehničku stranu ove mašine od milion dolara. Posle kratke pauze, Jedan se vidi kako se spušta na zemlju. Zadnji spojler se podiže i otvaraju se poklopci na prednjim branicima. Impresivan !


Odatle akcija dramatično eskalira. Počinjemo da čujemo zvučnu simfoniju “malog” V6. Zvuči kao automobil Formule 1, ali prigušeno i sa manje krešenda. To je zato što motor AMG One radi na samo 11.000 o/min, dok F1 automobili idu malo više.

I dalje je fenomenalno s obzirom na to da se radi o serijskom automobilu koji zadovoljava standarde izduvnih gasova i, ne zaboravimo, da ima četiri elektromotora. Kada sve funkcioniše zajedno, AMG One proizvodi kombinovanu snagu od 1063 konjske snage (782 kilovata), podeljenu između sva četiri točka.

Mercedes tvrdi da AMG One može dostići 100 km/h za 2,9 sekundi. Ostaje da se vidi da li ona može da obori rekorde staze tokom istorijskog uspona. Ali sa svojim pogonskim sklopom od 1000 konjskih snaga i aktivnim aerodinamičkim komponentama, mislimo da će uložiti impresivno vreme kada završi „dovođenje“ na stazu i zaista uđe u konkurenciju!

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close