Automobili

Audi RS 6 Avant: U planu su dve snažnije verzije

Savršen za garažu za jedan automobil, Audi RS 6 je svestran automobil koji nudi odličan spoj luksuza, performansi i praktičnosti. To je dašak svježeg zraka u svijetu RS, AMG i M, pod uslovom da možete podnijeti njegovu previsoku cijenu.

Četiri prstena su skoro gotova sa razvojem motora sa unutrašnjim sagorevanjem, ali još uvek postoji život u tvin-turbo V8. Snaga 4,0 litara je pred povećanjem, a to će biti uskoro.

U intervjuu za australijsku publikaciju Vheels, Audijeva portparolka za A6 i R8 nagovestila je da će postojati jači RS 6 . Upitana o izgledima za novi RS 6 Performance, Eva Stania je odgovorila “hajde da sačekamo i vidimo” , dodajući da brend iz Ingolštata ima “nekoliko ideja, pa hajde da sačekamo i vidimo” . Kao da to nije bilo dovoljno, još jasnije je rekla:

“Vozili ste RS 6 (C7) u izvedbi Performance. Nedavno smo lansirali R8 RVD u izvedbi Performance, tako da možete biti prilično sigurni da ćemo ići tim putem.”

Galerija: Audi RS 6 Avant
Audi RS6 Avant
38 Slike
Ali sačekajte, ima još. Vheels citira Audi insajdere koji tvrde da će “veoma poseban” RS 6 Avant stići nakon Performansa . Super karavan je već veoma moćan sa 600 KS i 800 Nm obrtnog momenta.

Međutim, VV grupa koristi ovaj motor u raznim vrhunskim proizvodima, uključujući Lamborghini Urus , gde razvija dodatnih 50 KS i 50 Nm. Lamborghinijev SUV bi mogao da stigne sa više snage u svojoj modifikovanoj verziji.

RS 6 Performance bi trebalo da stigne prije kraja ove godine kako bi proslavili 20. godišnjicu modela, ali se očekuje da specijalni karavan stigne tek sredinom decenije. Već je potvrđeno da će model sledeće generacije imati plug-in hibridni pogon i da će biti poslednji koji će koristiti motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Podsećanja radi, svi proizvodi koje će Audi lansirati od 2026. godine biće električna vozila .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close