Automobili

Glasajte na mreži za zvuk budućih električnih Abartha

Od 2024. tipičan zvuk Abartha će biti stvar prošlosti. Od ovog datuma, italijanski brend će prodavati samo 100% električne sportske automobile. Ali to ne znači da će kompanija potpuno odbaciti zvuk i dinamičko iskustvo.

Zbog toga je Abarth najavio rođenje Abarth Performance Creator-a, alata namenjenog uključivanju entuzijasta na društvene mreže i da zajedno sa njima odlučuje o modelima sutrašnjice.

Prvo, Abarth daje svojoj zajednici priliku da izabere virtuelni zvuk svog budućeg sportskog automobila. Akustični sistem upozorenja za vozila je zvučno upozorenje za pešake koje signalizira prolazak električnog vozila ispod 20 km/h iz bezbednosnih razloga.

„Abarthisti“ mogu da izaberu svoje preferencije između tri predloga objavljena na zvaničnim stranicama Abarth-a na Fejsbuku, Instagramu i TikToku.

Prva numera je nazvana „Nekt Track“ i sadrži futurističke zvuke izvedene iz Formule E koji prate automobil dok ubrzava. Drugi naslov, “Ciber Fun”, je pravo iz sveta video igrica, dok treći, “Rock’N Roar”, ima zvuk električne gitare.

Kako objašnjava Olivije Fransoa, izvršni direktor Fiata i Abarta, u narednim mesecima korisnici će moći da biraju druge elemente: „Odlučili smo da počnemo sa zvukom, jer želimo da transformišemo obavezni homologacioni zvuk u pravi potpis u Abartu. Napravili smo ‘Performance Creator’ na našim društvenim mrežama, interaktivni alat koji pruža fanovima priliku da zajedno kreiraju našu budućnost.”

Prvi 100% električni Abarth mogao bi biti predstavljen ove godine, 2022. Firma Scorpion bi radila na 595E, modelu koji bi mogao da razvije između 140 i 170 konjskih snaga.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close