Automobili

Gde stižem sa punim rezervoarom baterije: počinje supertest 2024

Potrošnja i autonomija električnih automobila prva su tema debate za one koji se spremaju da naprave „korak“ ka svetu mobilnosti sa nultom emisijom štetnih gasova . Strah od toga koliko kilometara zapravo možete da pređete sa punom baterijom u kombinaciji sa ograničenjima koja diktira punjenje (vreme i dostupnost infrastrukture) jedan je od prvih razloga koji odbija ljude od ideje o kupovini automobila na baterije. .

I upravo da bismo konkretno odgovorili na ovo pitanje, promovišemo Gde dolazim svake godine sa , prvi veliki nezavisni uporedni test koji ima za cilj da istakne potrošnju i efikasnost električnih automobila koji su upravo lansirani na tržište.

Za ovo četvrto izdanje odabrali smo 11 , među najinteresantnijim na papiru i sa najkapacitetnijim baterijama u svojim kategorijama (uključujući Lucid Air sa skoro rekordnim kapacitetom od 112 kVh ), ali veoma različite jedna od druge po veličini, ceni i moć.. Cilj je uvek isti: izmeriti njegovu autonomiju i pre svega efikasnost u realnim uslovima upotrebe .

Najbolji video snimci:

Italijanski prsten počev od Eur
Prezentacija i polazak novog izdanja „ Gde stižem sa“ održali su se u Euru, okrugu južno od Rima izgrađenom 1930-ih za domaćinstvo univerzalne izložbe koja i danas predstavlja model urbane efikasnosti. Između ostalog, ovo područje glavnog grada je jedno od područja sa najviše električnih punionica (ima ih 44 na ukupno 131 punionicu).

Poligon, sada istorijski i testiran nakon četiri izdanja, je, međutim, ponovo Grande Raccordo Anulare , ili GRA za Rimljane, najpoznatiji gradski autoput (A90) u Italiji sa izuzetno promenljivim saobraćajem.

To je osnovna arterija za prestonicu, gde možete da putujete brzinom od 130 km/h kao da ste zaglavljeni u saobraćaju, nastavljajući u napadima i startovima nekoliko sati. Iz ovih razloga, ovo je idealno testno kolo za testiranje i efikasnosti motora i njegove sposobnosti povrata energije , u svim mogućim uslovima saobraćaja.

Automobili
Flota automobila koju smo odabrali za ovu godinu uključuje modele srednje veličine i kapaciteta baterije, nove terence i krosovere među najinteresantnijim na tržištu, zajedno sa vrhunskim limuzinama sa prvoklasnim tehnološkim karakteristikama, dizajniranim za putovanja.

Evo šta su:

BMV i5
BID Seal
Fiat 600e
Hiundai Ionik 6
Jeep Avenger
Kia EV9
Lekus RZ
Lucid Air
Tesla model 3
Toiota bZ4Ks
Volksvagen ID.7
Rezultati u januaru 2024
Rezultati testa biće objavljeni početkom nove godine na InsideEVs.it sa kompletnom analizom kilometraže svakog modela i rangiranjem autonomije i prosečne potrošnje energije, ali i analizom troškova punjenja, a samim tim i troškova upravljanja automobili protagonista.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close