Automobili

Evo Ford Ranger Vildtrak Ks, terenska oprema skoro kao Raptor

Dok Severna Amerika i delovi Evrope strpljivo čekaju na novi Ford Ranger, Australija je ispred i uskoro će dobiti još jednu verziju pikapa srednje veličine. Novi Vildtrak Ks premošćuje jaz između Vildtraka i Raptora .

To je zapravo više specijalno izdanje, a ne nivo opreme, a takođe je i verzija koja nudi 2,0-litarski tvin-turbodizel motor u kombinaciji sa stalnim sistemom pogona na sve točkove umesto ručnog uključivanja .

Malo manje od Raptora
U poređenju sa ne-Ks Vildtrak modelom, novi Ranger ima šire tragove (+30 mm napred i pozadi) i povećan razmak od tla koji dostiže 26 mm. Prema Plavom ovalu, ovo vozilo ima ogibljenje “posebno podešeno” za duga putovanja i transport bez ugrožavanja udobnosti.

Takođe održava iste performanse utovara i vuče kao standardni Vildtrak, dok montira nove 17-inčne pneumatike General Grabber AT3 za sve terene u veličinama 265/70 R17. Druge zapažene dobrote su Bilstein amortizeri, ekskluzivna prednja rešetka sa pomoćnim LED diodama, bočne stepenice od livenog aluminijuma i crne oznake .

Unapređena kontrola staze i dizel
Važnije ažuriranje je u sistemu Trail Control, u osnovi tempomat za kretanje van puta pri brzinama ispod 20 milja na sat (32 km/h). Ovde je Ford uveo Rock Cravl kako bi maksimizirao prianjanje u teškim terenskim uslovima kada je kamion u 4VD režimu sa niskim stepenom prenosa.

Motor koji ima svoj debi je tvin-turbo četvorocilindrični dizel sposoban da isporuči 201 KS i 500 Nm obrtnog momenta neopterećenog na putu preko 10-brzinskog automatskog menjača . 2,0-litarski agregat koristi AdBlue i prva je Ranger verzija koja ispunjava standarde EU Stage 6 za emisije lakih kamiona.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close