Automobili

Novi BMV M5 trenira na Nirburgringu

Novi BMV serije 5 će debitovati krajem 2023. godine, ali da bismo videli najmoćniju verziju, M5, moraćemo da sačekamo do 2024. Ipak, uprkos njegovom dolasku u prodajni salon još mnogo meseci, Bavarska kuća je nastavljajući sa testovima brzim tempom.

Na kraju krajeva, sledeći M5 će biti najmoćniji ikada, kao i jedan od najkompleksnijih u istoriji brenda s obzirom na prelazak na plug-in hibridnu tehnologiju.

Karoserija je spremna
Nove probne slike dolaze direktno sa Nirburgringa, sa špijunskim video snimkom iz Automotive Mike-a . M5 je još uvek umotan u omotač i kamuflažu, ali karoserija je sada poprimila svoje definitivne oblike. Kao i tradicionalnije varijante Serije 5, M5 će imati prilično konzervativan izgled, sa klasičnom horizontalno razvijenom dvostrukom rešetkom i tanjim LED farovima u poređenju sa trenutnim modelom.

Četiri izduvne cevi i niži, sportskiji stav jasno izdvajaju M. Međutim, na brodu bi trebalo da nađemo ad hoc sportska sedišta, možda sa ramom od ugljeničnih vlakana poput onih postavljenih na najnoviju Ms.

Oko 700 KS
Kao što je pomenuto (i što potvrđuje žuta nalepnica na automobilu koja identifikuje prisustvo velike baterije), novi M5 će biti plug-in hibrid i kombinovaće 4.4 V8 biturbo sa električnim motorom. Ukupna snaga bi mogla da bude oko 700 KS, da bi se “odvojio” M5 od KSM-a sa 653 KS , ali bez interne konkurencije sa KSM Label Red koji će imati 748 KS.

Prema nekim nepotvrđenim glasinama, sledeći M5 (koji će biti u ponudi – možda – i kao Touring) biće jedina serija 5 opremljena V8, s obzirom da bi M550i trebalo da napusti cenovnik, dok će plug-in hibrid M560e mogao da primi šest cilindara u redu. Među najmoćnijim serijama 5 naći će se i električni i5 M60, koji bi trebalo da premaši 600 KS.

Ostaje samo da sačekamo narednih nekoliko meseci za još ažuriranja.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close