Automobili

Citroen: kombi 2CV se vraća

Italijanski proizvođač karoserija Caselani se udružio sa Citroenom kako bi transformisao Berlingo u kombi 2CV. Budite sigurni, ovo nije koncept, ova reinterpretacija uslužnog programa 2CV biće dostupna za naručivanje od 1. oktobra 2023. Proizvodnja će početi u januaru 2023.

Ovaj model odaje omaž Citroen 2CV Fourgonnette, uslužnoj verziji Dodochea, mitskog automobila marke sa ševronima koji je lansiran 1951. Da bi to uradio, Caselani je za osnovu uzeo Berlingo veličine M, dužine 4,4 metra, kome je dodao novi komplet za telo u vintage stilu.

Kombi 2CV u eri vremena:
Ovaj komplet za telo automatski vraća uspomene na prošlu godinu. NJegovo lice zaokružuju dva isturena svetla, horizontalna rešetka u obliku slova M sa ponosnim Citroenovim ševronima , valoviti lim i zadnji deo krova.

Ne pravite grešku, Citroen Berlingo 2CV Fourgonnette je zaista koristan proizvod 21. veka. Opremljen je čitavim nizom moderne opreme, 18 sistema za pomoć pri vožnji, head-up displejom, povezanim infotainment sistemom, pa čak i sistemom za otvaranje bez ključa.

David Abendorfer, Caselanijev glavni dizajner i menadžer projekta, objašnjava da:

„Specifikacije se nisu sastojale u obnavljanju stricto sensu oblika starog kombija, već u tome da se napravi skok u vremenu da bi se vratio njegov jedinstveni šarm na vozilo 21. veka. Berlingo, kao daleki potomak, bio je savršen znak za 2CV iz 1950-ih”

Već viđena saradnja:
Ovo nije prvi put da se Caselani udružio sa Citroenom kako bi oživeo određene duhove prošlosti. Pre nekoliko godina, italijanski proizvođač karoserija odlučio je da se pozabavi sa dve mitske prednosti brenda, Citroen Tipe H i Tipe HG, kombijima proizvedenim od 1947. do 1981. u skoro pola miliona primeraka. U 2017. Tip H je prvi koji je ponovo rođen na bazi Citroen Jumpera . 2020. godine dolazi na red Tipe HG, Caselani je izabran za drugog, Jumpi bazu.

Berlingo 2CV Fourgonnette upotpunjuje Tip H i Tip HG, Citroenovu ponudu neo-retro kombija.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close