Automobili

Brabus pokreće Porsche 911 Turbo S sa do 820 KS

Agresivniji, aerodinamičniji i moćniji nego ikad. Brabus se dočepao Poršea 911 Turbo S , jednog od najbržih modela u celoj gami, kako bi ga pretvorio u mašinu za posmatranje, ali bez žrtvovanja stila i funkcionalnosti. Dostupan za kupe i kabriolet verzije , ovaj paket obećava još bolje performanse.

Do 820 KS sa „glasom“ Formule 1.
Kao i kod svih Brabusovih priprema, razvoj je počeo sa motorom. U ovom slučaju, 3.8 biturbo može da računa na dva različita nivoa poboljšanja. Prvi donosi Turbo S na 720 KS i 900 Nm obrtnog momenta, dok drugi probija barijeru od 800 KS, čime ukupna snaga iznosi 820 KS i 950 Nm.

Prva nadogradnja je zasnovana na programu PoverKstra P38S-720, što čini karte motora za ubrizgavanje i pritisak turbo motora još agresivnijim. Tako 911 od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 2,6 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu ograničenu na 335 km/h.

Međutim, maksimalne performanse se postižu zahvaljujući revidiranoj verziji PoverKstra P38S-820 koja, pored novih podešavanja ECU, dodaje dva turbo punjača ultra visokih performansi sa većim kompresorima i turbo kompresorima. Ovo smanjuje ubrzanje od 0 do 100 km/h na samo 2,5 sekunde , uz najveću brzinu (opet elektronski ograničenu) od 340 km/h.

I dalje u oblasti mehanike, Brabus nudi kao opciju za sve 911 Turbo modele izduvni sistem napravljen od Inconela, specijalne metalne legure koja se takođe koristi u pogonskim agregatima Formule 1. Elektronska kontrola za variranje zvuka, od tišeg „Coming Home“ do gromoglasniji „Sport”.

Karbona i aerodinamike u izobilju
911 Turbo S je prava raketa, ne samo zahvaljujući svom motoru, već i zahvaljujući svojoj aerodinamici. Na Brabus verziji nalazimo novi komplet karoserije razvijen u aerotunelu koji dodatno povećava aerodinamičku efikasnost automobila i daje mu još jedinstveniji izgled. Komplet se sastoji od razdelnika i umetaka od ugljeničnih vlakana za usisnike vazduha, dok sa strane vidimo proširene lukove točkova.

Tu je i karbonski difuzor koji uključuje četiri izduvne cevi prečnika 100 mm i novo zadnje krilo. Visina je smanjena za 25 mm, a aluminijumske felne Monoblock Z Platinum Edition (21″ napred i 22″ pozadi) kao da guraju Turbo S još više ka zemlji.

Konačno, Brabus nije zaboravio unutrašnjost. Kao iu svakom tjuningu koji poštuje sebe, unutrašnjost Porsche-a se može personalizovati sa dugačke liste dodataka. 911 Turbo S prikazan na fotografijama ima niz šavova i detalja, kao i metalne ploče sa Brabus logom u crveno-beloj boji. Ali, naravno, svaki kupac može izabrati premaz i boje po svom izboru.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close