Automobili

Bili smo treći sa Tesla modelom 3 na Roma Eco Race

Da li ste ikada učestvovali na mitingu regularnosti ? Do danas, ko god da vam piše to nikada nije radio i nije mislio da može biti tako zabavno i izazovno . Možda trka regularnosti možda ne izgleda kao prava trka, ali uveravam vas da je izazivanje sata da održi unapred utvrđenu prosečnu brzinu na putevima otvorenim za saobraćaj zaista komplikovano!

U stvari, sa kolegom Fabiom Gemelijem, 16. i 17. septembra učestvovao sam na prvoj Roma Eko trci , trci posvećenoj svim vozilima na alternativnu energiju, na vozilu uredničkog tima Tesla Model 3 Hot Vheels . Evo kako je to prošlo.

Izazovna trka
Počnimo od početka: šta je Romska eko trka? Kao što smo i očekivali poslednjih nedelja, ovo je pravi miting regularnosti posvećen vozilima na hibridna, električna i alternativna goriva, koji organizuju Auto-klub Roma i Punto Gas, vodeća kompanija u oblasti za ugradnju i pomoć za TNG i metanski sistemi .

Kao što to obično biva u ovakvoj vrsti takmičenja, mi i sve ostale posade koje su upravljale takmičarskim automobilima, nakon odgovarajućih i obaveznih tehničkih provera koje su obavljene u subotu ujutru, krenuli smo u ranim popodnevnim časovima, jedan minut zaostatka jedni od drugih ka Frascati .

Po dolasku na centralni gradski trg, zaustavili smo se oko 30 minuta, a zatim ponovo krenuli u pravo vreme predviđeno rasporedom trke – da se striktno poštujemo da bismo dobili bodove i ne gomilali kazne – ka usponu na Tuskulum.

Ovde, upravo u prvoj šumi, održan je prvi prosečni test , odnosno trasa na kojoj se propisom zahteva da se održava određena prosečna brzina (promenljiva u nekoliko deonica), sa ciljem da se prođe kroz vremensku kontrolu praznina na pravo vreme. Nešto što na papiru ili sedenje iza tastature može izgledati jednostavno, ali uopšte nije u stvarnosti.

U stvari, razmislite o saobraćaju, na primer, ili raznim neočekivanim događajima koji se svakodnevno sreću na putu. Sada im dodajte da moraju da stignu na određeno mesto u tačno tačno vreme do desetinke sekunde , pod kaznom „plaćanja“ kazne: ovako se oseća tokom ovakvog takmičenja, uz strepnju koja bi ponekad mogla da preuzme .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close