Automobili

Unutrašnjost električnog Porsche Bokstera viđena po prvi put

Prvi potpuno električni 718 Bokster u istoriji Poršea neće biti lansiran do 2025. godine, ali smo već videli dosta prototipova pre proizvodnje poslednjih meseci.

Brojnim prikupljenim špijunskim fotografijama sada su dodate i one unutrašnjosti . Po prvi put, zapravo, možemo da bacimo pogled na kokpit Porschea na baterije i tako otkrijemo neke zanimljive detalje.

Najsavremenija oprema
Na sreću, fotografije jasno pokazuju veliki deo kontrolne table. Ono što je odmah primetno je prisustvo dvostrukog ekrana, sa displejom na instrument tabli ispred vozača i infotainment monitorom u sredini putničke kabine. Ono što privlači pažnju je upravo grafika instrument table koja kao da pokazuje 53% napunjenosti baterije i procenjeni domet manji od 130 km.

U potrebnim razmerama, ukupna autonomija bi trebalo da bude oko 250-260 km. Objektivno razočaravajuća cifra, ali koju iz raznih razloga treba uzeti sa rezervom. Prvo, testni automobil još nije konačan, a drugo, ne znamo da li je automobil vožen sportski ili relativno mirno.

Ispod centralnog ekrana nalazi se pet fizičkih dugmadi, ventilacioni otvori i dva USB porta za punjenje tipa C. Čini se da se tu nalaze i kontrole za sedišta sa grejanjem i ventilacijom.

Novi DNK
Električni Bokster će biti zasnovan na novoj namenskoj platformi, koja će deliti nekoliko elemenata sa Premium Platform Electric ( PPE ), arhitekturom koju su zajedno razvili Porsche i Audi za Macan EV i K6 E-Tron .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close