Automobili

Mitsubishi iz Alleanze u Alleanza: vraća se u Italiju sa Koelikerom

Savez sa velikim slovom. I savez malim slovima, ali ne manje važan za italijansko tržište. Mitsubishi , takođe trajno uključen sa industrijske tačke gledišta u Alijansu sa Renoom i Nissanom, odlučio je da se u potpunosti vrati na italijansko tržište.

Dakle, važi legendarna isplata kasnih 80-ih, Mitsubishi… da li me iznenađuješ? Ne mnogo, jer je japanska kompanija igrala na sigurno, obnavljajući partnerstvo sa Koeliker grupom koje traje 44 godine, počev od 1979. Partnerstvo koje je, kako je objasnio Marko Saltalamakija, generalni direktor i izvršni potpredsednik Koeliker grupe, sastoji se od brojeva: 400 hiljada prodatih automobila u Italiji, od kojih je 250 hiljada još u opticaju.

A s obzirom na to da je kod nas B i B-SUV segment veoma popularan, nakon malo razmišljanja, u Tokiju su se uverili da bi trobojni Micubishi veličine Koellikera ponovo mogao da ima dosta prostora na tržištu. .

Udvostručenje dometa
Sporazum, potpisan pre nekoliko sati, u stvari će omogućiti Koelikeru (koji je do sada bio u mogućnosti da plasira samo dva modela) da ponudi čitavu „ponovnu i revitalizovanu“ ponudu u Italiji. Ponudu sada čine četiri različita proizvoda : Space Star , Eclipse Cross PHEV Coupe SUV , novi Mitsubishi ASKS i novi Mitsubishi Colt (poslednja dva automobila dostupna do kraja godine). 2024. će doći na red novi Outlander PHEV , dok će alijansa sa Renoom stvoriti novi potpuno električni model, koji će na italijansko tržište ući 2025. godine.

Pajero i L200?
Međutim, dva modela koja su naša domaća javnost svakako najviše cenila, čak iu skorijoj prošlosti: L200 pick-up i kultno terensko vozilo Pajero . Što se prvog tiče, „po logici Alijanse koja uključuje sva tri proizvođača“, objasnio je Saltalamakia, „sigurni smo da će se vratiti na tržište u Evropi verovatno na električni način“.

Eventualno ponovno rođenje Pajera je misterioznije. U ovom trenutku generalni direktor Koellikera može samo da se nada njegovom povratku, „jer je to model koji je ušao u istoriju brenda u Italiji i želeli bismo da ga ponovo predložimo našim kupcima”.

Novi Koelliker Hub
Ponovnim predstavljanjem u našoj zemlji, Mitsubishi će pronaći Koelikerov novi ‘dom’ u Milanu, u via Gallarate u nekadašnjim prostorima PSA, dočekavši ga do kraja godine. Ogromna površina, otprilike 29.000 kvadratnih metara, koju je dizajnirao Pininfarina i koja je predodređena da bude veliko središte grupe i šire, sa multifunkcionalnim prostorima (hrana, slobodno vreme, rad) koji ima za cilj da bude „centar privlačnosti za komšiluk i neka vrsta inkubatora za uključivanje drugih aktera koji su zainteresovani za temu održivosti .”

Istovremeno, Koeliker želi da „ponovno osvoji urbane centre” „novom idejom prodavnice”. Ovo će stvoriti manje prodavnice, između 300-250 i do 50 kvadratnih metara , u centralnijim delovima od klasičnih dilera. Sa ciljem promocije mikro mobilnosti i šire.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close